Η νέα κυβέρνηση και οι μεγάλες ευθύνες της επόμενης ημέρας στο ΥΠΕΘΑ

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι και ισχυρή και αυτοδύναμη και πολιτικά απελευθερωμένη να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να την οδηγήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη νέα εποχή.
Η γεωπολιτική κατάσταση όμως στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπει καμιά αναμονή και εφησυχασμό ιδιαίτερα στο κρίσιμο πόστο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν θα αναλάβει ο Βασίλης Κικίλιας, ήταν μέχρι σήμερα και ο τομεάρχης του κόμματος.
Ωστόσο εμείς δεν θα αναλωθούμε όπως δεν συνηθίζουμε να το κάνουμε σε ονοματολογία, καθώς πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι αυτός ο κάποιος να καταφέρει να βγάλει σε πέρας τη δύσκολη δουλειά που έχει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Οι τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο, η εντεινόμενη ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ, η τεταμένη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τους S-400 και τα F-35, δεν απαιτούν απλά οι Ένοπλες Δυνάμεις να στηριχθούν αλλά να ενισχυθούν καίρια αν θέλουμε να συνεχίσουν να προασπίζονται τη χώρα με αξιώσεις.
Η ανάγκη συντήρησης και αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων και η ενίσχυση με νέα συστήματα είναι επιτακτική για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ακόμα περισσότερο ο πολλαπλασιαστής ισχύος που λέγεται προσωπικό και στελέχη.
Η κυβέρνηση και η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ πρέπει να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα, καθώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν αφήσει δυστυχώς και στις ΕΔ το στίγμα τους. Έχει όλο το δρόμο ανοιχτό μπροστά της να το κάνει χωρίς εμπόδια από αύριο κιόλας.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι προεκλογικά δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα απομονώθηκαν και κάποιες φωνές που επιχείρησαν να τις εμπλέξουν στο προεκλογικό παιχνίδι.
Οι ΕΔ δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν χρώματα γιατί η αποστολή τους είναι εθνική. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πιάσει γρήγορα δουλειά η νέα πολιτική ηγεσία και κυρίως με σωστές αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ