Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ για αναφορά περί «ελληνικού τμήματος» της Λέσβου!

ΜΚΟ ΛΕΣΒΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει  Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην αρμόδια Εισαγγελία σε βάρος μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Μόρια της Λέσβου.

Μήνυση κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Moria Corona Awareness Team προανήγγειλε πως θα καταθέσει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, η περιφέρεια καταλογίζει στη ΜΚΟ ότι «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου αναφέρεται στο “…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…” (στα αγγλικά “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια».

«Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», προσθέτει η περιφέρεια.

Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση της περιφέρειας:

Τι απαντά η οργάνωση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 το μέλος της εθελοντικής οργάνωσης, Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, σημείωσε ότι το άρθρο με την επίμαχη αναφορά γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και ότι θα εξεταστεί αν πρέπει να αλλαχθεί.

Σημείωσε επίσης ότι η ΜΚΟ δεν εννοούσε τον διαχωρισμό του νησιού, αλλά επιχειρεί να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου επικρατούν κακές συνθήκες.

Όπως είπε, κανείς δεν θέλει να μείνει στη Μόρια ούτε για μία ημέρα, καθώς πρόκειται για πολύ επικίνδυνο μέρος.

Τσαβούσογλου: Μετά την πανδημία, πρόσφυγες θα θελήσουν να πάνε προς την Ελλάδα

Στο μεταξύ χθες Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προανήγγειλε σε συνέντευξή του ότι μετά την πανδημία κορονοϊού, ότι θα η Τουρκία θα επιχειρήσει ξανά να στείλει μετανάστες με την δικαιολογία ότι οι ίδιοι θα θελήσουν να κινηθούν προς την Ελλάδα.

«Υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαιναν στα σύνορα με την Ελλάδα, αυτό σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί» δήλωσε.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ