Η προπαγάνδα των ψευτοτσαμπουκάδων με τις «τουρκο-δηλώσεις»

ΒΟΥΛΗ

Οι Τούρκοι με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Ερντογάν ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν πολύ καλά: Να κάνουν προπαγάνδα και τους πάντες να «χορεύουν» με δηλώσεις μεγαλόστομες και προκλητικές.
Ξέροντας ότι δεν είναι μια αμελητέα δύναμη σε γεωστρατηγικό, οικονομικό, πολιτικό και αμυντικό επίπεδο είναι σίγουροι ότι το παραμικρό που θα ειπωθεί από επίσημο στέλεχος θα ταράξει. Το κάνουν ακόμα και στους Αμερικανούς, το έκαναν στους Ρώσους πριν τα βρουν, το κάνουν στους Κούρδους, το κάνουν στους Σαουδάραβες και κυρίως και πρώτα απ΄όλα το κάνουν στους Έλληνες.
Ξεκινώντας από τον Ερντογάν και συνεχίζοντας οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί και στελέχη του κόμματος του κάθε λίγο και λιγάκι με τις δηλώσεις τους «πετάνε στη θάλασσα» τους Έλληνες, τους ανήκει το Αιγαίο, η Μεσόγειος, τα Βαλκάνια και γενικώς όλες οι πρώην κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι θα αγοράζουν ότι «γουστάρουν» από όποιον «γουστάρουν», μπορούν να μπουκάρουν σε όποια χώρα θέλουν και να βουτάνε ομήρους και πολλά άλλα.
Πέρα από την αδιαμφισβήτη επιθετικότητα που την χαρακτηρίζει και δεν υποτιμάει κανείς, αποτελεί την κλασική προπαγάνδα και μάλιστα άκρως επιτυχημένη αφού ξέρουν ειδικά στην Ελλάδα ότι το οτιδήποτε από τον οποιοδήποτε γραφτεί ή ειπωθεί θα γίνει αυτομάτως πρώτη είδηση σε κάθε ΜΜΕ και θα διαδοθεί σε ελάχιστο χρόνο.
Και πιο τρανταχτή απόδειξη δεν υπάρχει από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» η οποία πέτυχε τους στόχους της, μέρες πριν ξεκινήσει. Η συνταγή ήταν απλή. Ένας τίτλος κράχτης, μεγαλεπήβολα ρεπορτάζ στα τούρκικα ΜΜΕ και επίσημες ανακοινώσεις.
Ήταν αρκετά για να «τσιμπήσουν» οι Έλληνες πελάτες που λέγονται ΜΜΕ τα οποία μετέφεραν σε φρενήρης ρυθμούς παρά τους χαμηλούς τόνους που επιχείρησε να δοθούν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και των Επιτελείων που δεν ήθελαν να παίξουν το τούρκικο παιχνίδι. Η άσκηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι όντως από τις μεγαλύτερες αλλά όπως αποδεικνύεται δε δικαιολογεί το ντόρο που έγινε. Όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και στη Κύπρο με τα γεωτρύπανα και το σεισμογραφικό να κόβουν βόλτες με βροχή από navtex.
Και παρόλο που εννοείται ότι τα γνωρίζουμε όλα αυτά χθες εξεπλάγησαν όλοι με τα όσα ανόητα είπαν οι δύο Τούρκοι βουλευτές μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας της ελληνικής Βουλής. Λες και υπήρχε περίπτωση να έχαναν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη μέσα στην Ελλάδα. Φυσικά και το έκαναν επίτηδες και προφανώς κατόπιν εντολής του υπουργού τους προκαλώντας με δηλώσεις – αμφισβήτησης τους πάντες που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Μερικοί προτιμούσαν για κάποιους δικούς τους λόγους να σεβαστούν τη χώρα και το χώρο που τους φιλοξενούσε προβάλλοντας μια δυτικού τύπου ευγένεια. Οι Τούρκοι δεν χαρακτηρίζονται για τέτοιου είδους ευγένειες ειδικά όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους. Τώρα το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ας αναλογιστούμε όλοι τι θα γινότανε στα ΜΜΕ αν σηκώνονταν όλοι και αντιδρούσαν. Θα είχαν πετύχει σε υπερθετικό βαθμό να περάσουν την προπαγάνδα τους.
Υ.Γ. Για να λέμε την αλήθεια ο μοναδικός από τη χώρα που μπορούσε και μπορεί να τους ανταγωνιστεί σε παρόμοιες κούφιες και ανέξοδες ανόητες δηλώσεις αλλά και ενέργειες είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ειδικά ως ΥΕΘΑ κατάφερε να γίνει κόκκινο πανί για τους Τούρκους γιατί τους έκλεβε τη δόξα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ