Η ΠτΔ θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη – Πότε θα γίνει η τελετή

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΞΙΦΟΣ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΟΥΝΗΣ

Ιάκωβος Τσούνης: Αύριο Τετάρτη η παρασημοφόρηση που βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη, στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (24/2) με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Υποστράτηγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821 ενώ και ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 – 41, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση.

Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα το 2018, έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε ξίφος στον Υποστράτηγο Επί Τιμή Ιάκωβο Τσούνη – ΦΩΤΟ

Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Η παρασημοφόρησή του αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ