Η τακτική του «ψεύτη βοσκού» του Ερντογάν

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο κλασσικός μύθος του Αισώπου φαίνεται ν’ αρέσει ιδιαίτερα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και το επιτελείο του.

Ο ψεύτης βοσκός καλεί σε συναγερμό δύο φορές τους χωρικούς για το λύκο, κι όταν αυτοί τρέχουν ο βοσκός γελάει μαζί τους. Την τρίτη φορά όμως ο λύκος είναι πραγματικός κι ο βοσκός φωνάζει αλλά κανείς δεν τον συντρέχει.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει σχέδιο το οποίο ακολουθεί συστηματικά, εξωθόντας την Ελλάδα σε διαρκή ένταση χωρίς η Τουρκία να προχωράει στην αναμενόμενη πλέον δημιουργία θερμού επεισοδίου. Ευτυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν παίζει. Έχουν ληφθεί και συνεχίζουν να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που θα προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Όλοι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τις ΕΔ της χώρας σε ότι κι αν συμβεί, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Χωρίς πανικούς, χωρίς υπερβολές, με ηρεμία και καθαρό μυαλό, πρέπει να γνωρίζουμε πως η Τουρκία έχει πλέον ξεκαθαρίσει τη θέση της. Θα διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί με κάθε τρόπο, ακόμα και με θερμό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να παίξει το τελευταίο του χαρτί για να επιβιώσει τόσο ο ίδιος πολιτικά όσο και η Τουρκία ως κράτος. Το οικοδόμημα που έχει χτίσει τόσα χρόνια έχει σαθρά θεμέλια και μια κρίση με την Ελλάδα θα του δώσει το άλλοθι που γυρεύει για να επιμηκύνει τον πολιτικό του χρόνο και να δικαιολογήσει την καταστροφή που έρχεται.

Μένει να δούμε τη δική μας αντίδραση, αν και πόσο αντέχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη τουρκική πολεμική δράση. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ΕΔ της πατρίδας μας και στο λαό μας, αν χρειαστεί θα πράξουμε αυτό που απαιτείται για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Ας ελπίσουμε πως η τακτική του “ψεύτη βοσκού” του Ερντογάν δε θα παίξει το τελευταίο επεισόδιο.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ