Ημερίδα ΠΟΜΕΝΣ: Οι πολιτικοί είδαν φως και μπήκαν

Η χθεσινή πραγματικά επιτυχημένη ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) που έγινε στη ΛΑΕΔ με θέμα «Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις» υπήρξε αρκετά διαφωτιστική για πολλά και πολλούς.

Αρχικά η απουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, γνωστού «φίλου» του γνωστού συνδικαλιστή Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, άσπονδου εχθρού της ΠΟΜΕΝΣ, κατέδειξε πως ο υπουργός δεν έχει ακόμα αποδεχτεί τη νέα κατάσταση που πρωτόδικα δικαίωσε την ΠΟΜΕΝΣ έναντι της ΠΟΕΣ – Τσουκαράκης.

Υποχρεώθηκε βέβαια να στείλει χαιρετισμό που δήλωνε ότι «θα σταθεί αρωγός» αλλά κυρίως τον βουλευτή του Κ. Κατσίκη να πει διαμηνύσει ότι «…τα αναδρομικά θα δοθούν εντός των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου» και ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλεται το νομοθετικό πλαίσιο που επέτρεψε τη σημερινή ύπαρξη συνδικαλιστικού οργάνου στις ΕΔ.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της ΛΑΕΔ στην οποία έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν σαφής η απουσία υψηλόβαθμων στελεχών των ΕΔ, όπως επίσης και στελεχών των Κλάδων σχετικών με τη μέριμνα για το προσωπικό.

Και ναι μεν οι προθέσεις, οι ενέργειες αλλά και το ήθος των στελεχών που διοικούν την ΠΟΜΕΝΣ είναι εξαιρετικό αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουν και την αποδοχή όλων και μάλλον αυτό πρέπει να το «δουλέψουν» λίγο. Μια ακόμα απουσία που συζητήθηκε ήταν κι εκείνη γνωστού δημοσιογράφου που έχει ταχθεί ποικιλοτρόπως υπέρ της ανάδειξης των δικαίων της πλευράς Τσουκαράκη – ΠΟΕΣ.

Για να πάμε στις παρουσίες: Πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα (πλήν ΚΚΕ και ΧΑ) που για ακόμα μια φορά βρήκαν να πουν κάτι καλό για τα στελέχη των ΕΔ και τις προσπάθειες τους. Αλλά μια συγγνώμη για τα όσα έχουν πράξει εναντίον των στελεχών των ΕΔ δεν ακούστηκε.

Απλά για μια ακόμα φορά, είδαν το κομματικό – ψηφοθηρικό τους όφελος να περνάει μέσα κι από αυτή την προσπάθεια κι είπαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Όποιος άκουσε τις τοποθετήσεις τους κατάλαβε πως η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει. Άλλωστε ενδεικτικό είναι, ότι βρέθηκαν και κάποιοι που δεν εκπροσωπούσαν θεσμικά το κόμμα τους αλλά τον εαυτό τους και απλά εμφανίστηκαν μόνο και μόνο για να τους δουν όπως ο Άδωνις Γεωργιαδής και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εκεί στην ΠΟΜΕΝΣ λοιπόν να προσέχουν τους «Δαναούς και τους δώρα φέροντες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ