Κυβέρνηση Τράμπ: Ποιο μήνυμα έστειλε ο Μάτις απο το Πεντάγωνο; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο υπ. Άμυνας του Ντ. Τράμπ, Στρατηγός ε.α. Τζέημς Μάτις επέστρεψε στο Πεντάγωνο. Ο βετεράνος τριών πολέμων έστειλε και το πρώτο του μήνυμα που αφορά και την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που αποδέσμευσε το Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης απο την πρώτη ημέρα του Μάτις δεν θυμίζουν σε τίποτα «πρώτες ημέρες» υπουργών όπου τους ακολουθούν τεράστιες στρατιες συμβούλων.

 

Και το βίντεο που τουίταρε νωρίτερα το Πεντάγωνο είναι χαρακτηριστικότατο.

Ο απόστρατος πεζοναύτης έχει πολεμική πείρα ως βετεράνος των πολέμων του Κόλπου, του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Είναι δε ο πρώτος απόστρατος που περνάει την πύλη του Πενταγώνου ως υπουργός απο την δεκαετία του 1950, όταν είχε υπουργοποιηθει ο Στρατηγός George C. Marshall.

Γέννημα θρέμμα της Ουάσινγκτον ξεκίνησε την καριέρα του στους πεζοναύτες αμέσως μετά την αποφοίτηση του απο το Central Washington University το 1972.

Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει πολύ στην ανάγκη δημιουργίας συμμαχιών. Έχει δηλώσει ότι «η ιστορία είναι ξεκάθαρη, τα έθνη με ισχυρούς συμμάχους ευημερούν και χωρίς φθίνουν».

Στο μήνυμα του ο στρατηγός ε.α. Τ. Μάτις τονίζει προς το προσωπικό του Πενταγώνου την χαρά του γιατί βρίσκεται και πάλι στα γνώριμα του μέρη και υπογραμμίζει πως η ενότητα της Αμερικής αντικατροπτίζεται στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Κάθε δράση που θα αναλάβουμε θα έχει στόχο να εξασφαλίσουμε πως οι ένοπλες μας δυνάμεις είναι έτοιμες να πολεμήσουν σήμερα και στο μέλλον. Αναγνωρίζοντας πως κανένα έθνος δεν είναι ασφαλές χωρίς φίλους θα εργαστούμε με το υπουργείο Εξωτερικών να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας» τονισε ο νέος υπουργός Άμυνας στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ιδιαίτερα ηχηρό στην περιοχή μας.

Ενώ προς τους Αμερικανούς υποσχέθηκε πώς θα κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση καθε δολαρίου των φορολογουμένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ