ΗΠΑ: «Παύση δραστηριοτήτων» στις ΕΔ για να αντιμετωπιστεί ο εξτρεμισμός

ΛΟΪΝΤ ΟΣΤΙΝ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν χθες, Τετάρτη, ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί ο εξτρεμισμός των λευκών καθώς και άλλες μορφές εξτρεμισμού στις τάξεις τους και ανακοίνωσαν σχέδια για παύση των τακτικών δραστηριοτήτων όλων των ενόπλων δυνάμεων κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες 60 ημέρες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, που έγραψε ιστορία με το διορισμό του στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ως πρώτου μαύρου ΥΠΑΜ, μετά από μία μακρά σταδιοδρομία που είχε στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Στη διάρκεια της ακρόασης για την επικύρωση του διορισμού του στη Γερουσία, ο Όστιν είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να απαλλαγούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από «τους ρατσιστές και τους εξτρεμιστές».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο Όστιν διέταξε την παύση των δραστηριοτήτων μετά από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κλάδων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται υπό πίεση για να παρουσιάσουν πρόοδο, στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού μετά τον εντοπισμό εν ενεργεία, αλλά και απόστρατων στελεχών που συμμετείχαν στην κατάληψη του Καπιτωλίου (6 Ιανουαρίου).

Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό ούτε έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία σχετικά με εκτιμήσεις για τον αριθμό των μελών και στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που υποστηρίζουν την εξτρεμιστική ιδεολογία της λευκής υπεροχής. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί σε πόσους στρατιώτες έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές για εξτρεμισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ