ΗΠΑ: Πόσα αεροπλανοφόρα θέλει ο Τραμπ για να γίνει η χώρα ισχυρή;

Παρωχυμένο χαρακτηρίζει τον αμερικανικό στρατό ο Τραμπ και ζητά νέα αεροπλανοφόρα για να γίνει η χώρα οτυ ισχυρή! Δείτε πόσα


 

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ευχή το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει 12 αεροπλανοφόρα στο μέλλον, όπως επιθυμεί η ηγεσία του, σε ομιλία του πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να «αναμορφώσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» με μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Έχει ήδη πει ότι επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει 350 πλοία και υποβρύχια τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον στόχο των 310 που είχε θέσει η κυβέρνηση Ομπάμα, από το σημερινό επίπεδο των 274 σκαφών.

«Συζήτησα με αξιωματικούς του Ναυτικού και στελέχη της βιομηχανίας (των ναυπηγείων) τα σχέδιά μου να γίνει μεγάλη επέκταση του στρατιωτικού μας στόλου, συμπεριλαμβανομένων των 12 αεροπλανοφόρων που χρειαζόμαστε», τόνισε ο Τραμπ επί του αεροπλανοφόρου Τζέραλντ Φορντ.

«Έπειτα από χρόνια μείωσης των στρατιωτικών δαπανών που εξασθένισε την άμυνά μας, θέλω να προχωρήσω σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών στην ιστορία», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Το αμερικανικό ΠΝ μετράει σήμερα 10 αεροπλανοφόρα που θα γίνουν 11 όταν το Τζέραλντ Φορντ, το νεότερο γιγαντιαίο πλοίο του είδους, τεθεί σε υπηρεσία τους προσεχείς μήνες. Το κόστος για τη ναυπήγησή του υπολογίζεται στα 12,9 δισ. δολάρια.

Το αμερικανικό ΠΝ ζήτησε τον Δεκέμβριο να ενισχυθούν οι δυνάμεις του, επικαλούμενο το γεγονός ότι οι δυνητικοί του αντίπαλοι αποκτούν περισσότερα και πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα. Ζήτησε να αποκτήσει 355 πλοία, ανάμεσά τους 12 αεροπλανοφόρα.

«Ο αμερικάνικος στρατός είναι πλέον παρωχημένος»

Τα αεροπλανοφόρα, ικανά να μεταφέρουν την αμερικανική δύναμη πυρός σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη, είναι ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος.

Όμως, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αμερικάνικος στρατός είναι πλέον παρωχημένος, λόγω της εξέλιξης των οπλικών συστημάτων, χωρών όπως η Ρωσία ή η Κίνα, εναντίον σκαφών επιφανείας.

Τα αεροπλανοφόρα είναι πλέον πιο ευάλωτα και άρα δεν μπορούν να πλησιάζουν τις ακτές αρκετά ώστε τα αεροσκάφη που μεταφέρουν να είναι σε θέση να πλήττουν χερσαίους στόχους, εξηγούν.

Οι ίδιοι ειδικοί λένε πως τα υποβρύχια είναι πολύ καλύτερη επιλογή για το μέλλον, αφού έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν εχθρικές ακτές και να εκτοξεύουν πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Φορώντας χακί μπουφάν και μπλε καπέλο του μπέιζμπολ, ο Τραμπ είπε ότι θέλει οι ΗΠΑ να αποκτήσουν «το μεγαλύτερο ναυτικό που είχαν ποτέ», για να «προβάλλει την αμερικανική ισχύ σε μακρινά μέρη».

«Χρειαζόμαστε επίσης κι άλλα αεροσκάφη, σύγχρονες δυνατότητες και μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος», συμπεριλαμβανομένων και μέσων για τη διεξαγωγή κυβερνοπολέμου.

«Σύντομα θα διαθέτουμε τον καλύτερο εξοπλισμό του κόσμου. Θα δώσουμε στον στρατό μας τα εργαλεία που χρειάζεται για να αποτρέπει τον πόλεμο και, εάν χρειαστεί, να διεξάγει πόλεμο και να κάνει μόνο ένα πράγμα. Ξέρετε τι; Να νικάει. Να νικάει», τόνισε.

Πηγή

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ