Ίμια 2017: Πόλεμο με την Τουρκία βλέπει Έλληνας βουλευτής! Τι είπε;

Ποιά είναι η επόμενη μέρα στα Ίμια; Αν δεν πρυτανεύσει η λογική, ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να επιχειρήσει με τις ένοπλες δυνάμεις της αυτή την φορά υποστηρίζει κυβερνητικός βουλευτής.


Ως που μπορεί να φτάσει η ελληνοτουρκική ένταση;

«Αν δεν πρυτανεύσει η λογική, η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι από την ιστορία της κρατούσε πάντα αμυντική στάση, ίσως χρειαστεί αυτήν την φορά για να προστατεύσει την ανεξαρτησία της και τα κυριαρχικά της εδαφικά δικαιώματα, να αντιμετωπίσει εχθρικές απειλές, επιχειρώντας με τις ένοπλες δυνάμεις» ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης μιλώντας στον 9,84

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε ακόμα πως «κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αλλαγή στάσης και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής άμυνας.

Η ανεκτική στάση και οι αντοχές κάποια στιγμή τελειώνουν και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν και οι γείτονές μας ότι … φτάνει πια.

Οποιαδήποτε απειλή κυριαρχικά, εδαφικά, δικαιώματα της χώρας μας, θα πρέπει να έχει και αντιμετώπιση πέραν από εκείνου που μέχρι σήμερα συντελείτο στην ανοχή και στα λογοπαίγνια»

Τι είπε για τους Τούρκους πιλότους;

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου: Δηλαδή θεωρείτε ότι μπορούμε να το τραβήξουμε έχουμε αυτήν την δυνατότητα και να μπούμε σε μια περιπέτεια,ο Κωνσταντίνος Κατσίκης είπε πως:

«Η περιπέτεια έχει πολλές εξηγήσεις. Περιπέτεια θα ήταν να τους αφήσεις να μπουν μέσα στα νησιά μας και να πίνουν τσίπουρα. Να κυκλοφορούν με τις φρεγάτες και τα υποβρύχια τους, να προσγειώνονται τα αεροπλάνα και να πίνουν οι πιλότοι καφέ στην Ομόνοια… Συγνώμη αν το παρατραβάω και γίνομαι υπερβολικός αλλά αυτό θα ήταν μια μορφή εξήγησης για το τι σημαίνει περιπέτεια.

Από την άλλη μεριά δεν ξέρω πόσο περιπέτεια θα ήταν το να τους καταστήσουμε σαφές ότι αν πρόκειται τις επεκτατικές τάσεις σας να τις ξεκινάτε και να προσπαθείτε να τις πραγματοποιήσετε μπαίνοντας μέσα στα εδάφη και στα χωρικά μας ύδατα πλέον σκεφτείτε, αναλογιστείτε ότι εμείς δεν παίζουμε και δεν αστειευόμαστε άλλο.

Και αν βρέθηκε για πρώτη φορά, ένας υπουργός εθνικής άμυνας να υψώσει το στήθος του στην δύναμη της Τουρκίας εμάς μας καθιστά υπερήφανους, επιβεβαιώνει ότι στις φλέβες του χτυπά εθνικός παλμός και μπράβο του που επιτέλους επέλεξε επιθετική πολιτική μήπως και τους συνετίσει και τους σωφρονίσει.

Από την άλλη πλευρά βλέπω ότι οι αντιδράσεις τους είναι ήπιες. Λένε δυο κουβεντούλες, σταματάνε και ευελπιστώ να συνετιστούν , να πρυτανεύσει η λογική και να μην συνεχίσουν αυτό που έχουν ξεκινήσει τελευταία έντονα να κάνουν».

O ίδιος μάλιστα διευκρίνησε πως όλα όσα λέει έχουν στόχο να μην υπάρχει διαρκής ανησυχία γιατί όπως είπε: «Θερμό επεισόδιο η Ελλάδα δεν προκάλεσε ποτέ.

Θερμά επεισόδια όμως εκλήθη να αντιμετωπίσει και εν πάσει περιπτώσει, επειδή αυτό το θέμα έχει κουράσει και επειδή στην σκέψη του κάθε Ελληνα σε καιρό ειρήνης δεν μπορεί να επικρατεί η ανησυχία του κατά πόσο αυτή η ειρήνη θα υφίσταται αδιατάρακτη από τον εξ ανατολών κίνδυνο , κάποια στιγμή εδόθη το μήνυμα από του υπουργό εθνικής άμυνας να είναι προσεχτικοί γιατί το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο παππάς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ