Ίμια 2017: Νέο βίντεο! Τι λένε πως κάνουν οι Τούρκοι;

Ίμια 2017: Η φαντασία των Τούρκων είναι ανεξαντλητη, όπως και η παραγωγή των βίντεο απο τα Ίμια. Το ενδιαφέρον όμως είναι τι ισχυρίζονται οτι κάνουν στην περιοχή.

Πως…επιβλέπουν την περιοχή των Ιμίων ισχυρίζονται οι Τούρκοι σε νέο βίντεο που δημοσιεύσαν απο την περιοχή.

Η λήψη έχει γίνει ξημερώματα και όντως αρχικά φαίνεται για αρκετή ώρα να είναι σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια μόνο το σκάφος της ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Το σκάφος των Τούρκων αρχικά είναι σταματημένο σε μικρή απόσταση απο τις βραχονησίδες.  Στην συνέχεια εικόνιζεται να πλέει με μικρή ταχύτητα ενώ ακούγονται μόνο τα γλαροπούλια.

Λίγο αργότερα πολεμικό πλοίο εμφανίζεται στην περιοχή. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για πλοίο του τουρκικού ναυτικού ενώ στην περιοχή εμφανίζεται και ένα ιστιοφόρο.

Το βίντεο των Τούρκων και κυρίως ο ισχυρισμός πως αναγκάζονται να βρίσκονται για προστατεύουν την περιοχή σίγουρα προβληματίζουν.

Η Αθήνα απο την άλλη το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει ρίξει τους τόνους στα Ίμια.

Τι είπε ο Βίτσας για τα Ίμια

Ενδιαφέρον  πάντως παρουσιάζει  η αποτίμηση που έκανε σε συνέντευξη του για τα Ίμια ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη του, στην ιστοσελίδα periodico.gr και στους δημοσιογράφους Ιάσονα Πιπίνη και Αμαλία Κολονέλου, υποστήριξε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη το 1996 πως τότε υπήρξε υπερβολική υποχωρητικότητα:

Ρωτήστε όποιον άνθρωπο φοράει στολή τι έγινε τότε και θα σας απαντήσει ότι ήταν μια κατάσταση υπερβολικής υποχωρητικότητας, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ.

Δεν εννοώ ότι έπρεπε να γίνει πόλεμος, αλλά εννοώ, αντίθετα το απεύχομαι πλήρως και για τότε, το γεγονός ότι δεν υπήρχε η πολιτική κατά κύριο λόγο προετοιμασία, δεν μπορώ να μιλήσω για το αν υπήρχε η στρατιωτική προετοιμασία, αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης είναι τόσο πολύ δεδομένο που όποιος πάει στις εφημερίδες και στα μέσα της εποχής την καταλαβαίνει αμέσως.

Όταν αρχίζουμε και συζητάμε για ανέμους που θα πάρουν τη σημαία και μια σειρά από άλλα πράγματα, ακόμη και να γίνεται αυτό το γεγονός και οι αρμόδιοι υπουργοί να δίνουν συνεντεύξεις εκείνη την ώρα στην τηλεόραση και να μη σηκώνονται να φύγουν, καταλαβαίνετε ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία. Δεν λέω ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να είναι προετοιμασμένοι, δεν ήταν όμως.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ