Ίμια 2017: Ο αρχηγός «σκιά» του Γκορμπατσώφ κυνηγός των Τούρκων

Ποιός είναι ο αμφίβιος σκοπευτής αρχηγός που αυτές τις ημέρες πήρε πάνω του τα προκλητικά παιχνίδια των Τούρκων στα Ίμια;

Toυ Κώστα Αττία

Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έβαλαν στο «κόκκινο» το Αρχηγείο Στόλου. Τόσο την 29η Ιανουαρίου οπότε και έγινε η προκλητική κρουαζιέρα στα Ίμια όσο και τις επόμενες ημέρες όλες οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ήταν «με το δάκτυλο στην σκανδάλη» με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ να σηκώνει στους ώμους του την επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού που φυσικά πρωταγωνιστεί στο πεδίο του Αιγαίου.

Παράλληλα ο Αρχηγός Στολου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Α/ΓΕΝ που βρέθηκε απο τις 29 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που ήταν απο την 31η Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου στο Μαρόκο στο πλαίσιο της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας. Στην οποία άλλωστε η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα των συμμαχιών που σώζουν, ποντάρει πολλά και πιστεύει οτι θα πρέπει να καλλιεργούνται με κάθε ευκαιρία.

Ποιός είναι όμως ο αμφίβιος αρχηγός Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ που υπήρξε και «σκιά» του Γκορμπατσώφ, έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και έχει τιμηθεί για την απελευθέρωση του Κουβέιτ;

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 13 Απριλίου 1961, εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το Σεπτέμβριο 1979 και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος τον Ιούνιο 1983. Έχει εξειδίκευση στις Ειδικές Δυνάμεις και στις Επικοινωνίες. Παρακολούθησε τη βασική εκπαίδευση στο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ, το Σχολείο Αλεξιπτωτιστών Στατικού Ιμάντα και Ελεύθερης Πτώσης του Στρατού Ξηράς, Ανορθοδόξου Πολέμου στις ΗΠΑ και διάφορα Σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων σχεδίασης διακλαδικών συνδυασμένων ειδικών επιχειρήσεων.

Στην θάλασσα το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του ήταν σε αμφίβια πλοία. Δηλαδή στα πλοία που θα κληθούν να μεταφέρουν τάχιστα στρατεύματα σε κρίσιμες περιοχές σε μια πολεμική σύγκρουση. Εκτέλεσε καθήκοντα Κυβερνήτη στο Α/Γ ΡΟΔΟΣ από το 1995-1997, Διευθυντή Αμφιβίων Επιχειρήσεων στη Διοίκηση Πλοίων Αποβάσεως, την σημερινή Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων από το 1999-2000, ενώ από τον Αύγουστο 2005 ως το Σεπτέμβριο 2006, εκτέλεσε τα καθήκοντα Κυβερνήτη στο Α/Γ ΣΑΜΟΣ.

Ο βατραχάνθρωπος αρχηγός αποφοίτησε απο την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, υπηρέτησε από το 1989 έως το 1994 στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και ανέλαβε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό.

Ανάμεσα σε άλλα ο σημερινός Αρχηγός Στόλου έλαβε μέρος σε νηοψίες στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια της Ιρακινής κρίσης το 1990 επί της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, στην Αδριατική για την εφαρμογή των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1992 επί του Α/Τ ΤΟΜΠΑΖΗΣ και το 1994 επί του Α/Τ ΚΙΜΩΝ.

Το 1993 ο σημερινός αρχηγός ανέλαβε επικεφαλής επιχειρησιακής ομάδας για την ασφάλεια των Αρχηγών των Ε.Δ. των ΗΠΑ καθώς και του πρώην προέδρου της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούλιο 2008, άσκησε τα καθήκοντα Διοικητή στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.

 

Μπαρουτοκαπνισμένος και στο Ιράκ!

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ όμως έχει βρεθεί και στο Ιράκ αφού το 1991, υπηρέτησε εθελοντικά για έξι μήνες υπό τη σημαία του ΟΗΕ στο Ιράκ, ως επικεφαλής ομάδας ασφαλείας του Τμήματος Φρουρών των Ηνωμένων Εθνών, με τομέα ευθύνης στις αυτόνομες περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν. Από τον Αύγουστο 2012 έως το Μάρτιο 2015 στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης.

Διαμνημονεύσεις και Μετάλλια

Του έχουν απονεμηθεί ο Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα, ο Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος της Τιμής, Διαμνημόνευση Συμμετοχής σε τρεις Ειρηνευτικές Αποστολές και Διαμνημόνευση Διοίκησης.

Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ του έχουν επίσης απονείμει μετάλλια για τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης του Κουβέιτ. Επίσης του έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ και Βραβείο Σκοπευτή από τον Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο του 2006 παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Τιμής για την θητεία του ως Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στη Γαλλία, σε αναγνώριση της ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών.

Συμπερασματικά είναι απο τους ανθρώπους που οι Τούρκοι θα ήθελαν να έχουν όσο πιο μακριά τους γίνεται, αλλά δυστυχώς για αυτούς αυτό δεν συμβαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ