Ίμια 2017: Ο Κοτζιάς «βομβαρδίζει» την Τουρκία με tweets

Η τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια προκαλεί την αντίδραση της Αθήνας, ο Νίκος Κοτζιάς στέλνει μηνύματα στην Άγκυρα μέσω twitter.

Μια σειρά απο tweets έχει αναρτήσει το υπουργείο Εξωτερικών, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα είναι καλός γείτονας και θα πρέπει η Τουρκία να μην προκαλεί στο Αιγαίο.

«Το μήνυμά μου στην Άγκυρα: Είμαστε ο καλύτερος γείτονας που θα μπορούσαν να βρουν.Ελπίζω να γίνουν & αυτοί το ίδιο», αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς, και συνεχίζει λέγοντας πως «Οι Τούρκοι ψάχνουν δικαιολογίες σε ιστορίες του 1950, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να απειλούν με προσάρτηση Κατεχομένων σήμερα. Εθνικισμός είναι να θέλει τρίτο κράτος να έχει στρατεύματα σε κυρίαρχο κ-μ της Ε.Ε., όχι η απαίτηση να φύγουν».

Όπως μάλιστα σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών :«Σε κάθε προκλητική ενέργεια Τουρκίας υπάρχει η κατάλληλη και ψύχραιμη δική μας απάντηση».

Η Τουρκία πάντως δείχνει έντονη κινητικότητα γυρω απο τα Ίμια και μάλιστα παρουσίασε και βίντεο που σύμφωνα με την Τουρκία δείχνει σκάφος της ακτοφυλακής τους να προσεγγίζει στα δύο μέτρα τις βραχονησίδες.

Η Αθήνα αμφισβητεί την αυθεντικότητα του υλικού για το οποίο όπως λένε οι εδώ πηγές δεν υπάρχει καμία ένδειξη περι της υποτιθέμενης προσέγγισης στην περιοχή των Ιμίων.

Παράλληλα όμως η ετοιμότητα είναι στο κόκκινο καθώς η παρουσία τουρκικών μέσων είναι συνεχής στην περιοχή και τα επεισόδια με Έλληνες ψαράδες διαρκή.

Απο την Αθήνα πέρα απο την συνεχή παρουσία του λιμενικού σώματος που ενισχύεται κατα περίπτωση και απο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ως έσχατο μέσο θυμίζουν πως «Το διεθνές δίκαιο είναι υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, είναι εργαλείο που δεν θα το εγκαταλείψουμε».

Μένει βέβαια να δούμε και αν η Τουρκία θα δεχτεί τα ελληνικά μηνύματα, πώς θα τα αξιολογήσει, πως θα αντιδράσει αν θα απαντήσει με κάποια δήλωση ή κείμενο.

Η μέχρι τώρα ιστορία πάντως έχει δείξει πως η Άγκυρα δεν υπολογίζει ανάλογες κινήσεις καθώς εκτελεί εδώ και χρόνια μεθοδικά το στρατηγικό της σχέδιο με μικρές αλλαγές μόνο σε θέματα τακτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ