Ίμια 2017: Δωδεκάωρη βόλτα τουρκικών σκαφών στο Αιγαίο!

Επι 12 ώρες σκάφη του τουρκικού λιμενικού παραβίαζαν τα εθνικά χωρικά ύδατα της Ελλάδας συνεχίζοντας την ένταση που άνοιξε με την κρουαζιέρα στα Ίμια.

Σκάφη του τουρκικού λιμενικού παραβίαζαν επι 12ώρο τα εθνικά χωρικά ύδατα της χώρας στην ν. Παναγιά στις Οινούσσες αν και οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες μετά τον νέο κύκλο έντασης που ξεκίνησε η «κρουαζιέρα» τους στα Ίμια επιμένουν να καταγγέλουν πως στο Αιγαίο λαμβάνουν χώρα παραβιάσεις απο ελληνικά σκάφη.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα alithia δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος ήταν στο σημείο και παρακολουθούσαν στενά τρείς τουρκικές ακταιωρούς, που ήταν “αγκυροβολημένες” στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε απόσταση ενός μιλίου από την νήσο Παναγιά, δείχνοντας εμφανώς ότι την θεωρούν “γκρίζα” ζώνη. Η Παναγιά όμως δεν είναι βραχονησίδα αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει Στρατιωτικό φυλάκιο, υπάρχει σ’ αυτή Ιερός Ναός και χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένα τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Παναγιά στηρίζοντας με αυτο τον τρόπο τα σκάφη και συνεχίζοντας τις παραβιάσεις από αέρος.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα τα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος επεσήμαιναν την παραβίαση χωρίς να λαμβάνουν απάντηση και τελικά μετά απο ώρες οι Τούρκοι αποχώρησαν απο την περιοχή.

Η Αθήνα καταγράφει και μελετά όλες αυτές τις συμπεριφορές των Τούρκων που έχουν ξεκινήσει μετά την κρουαζιέρα των στρατηγών στα Ίμια με ψυχραιμία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ