«ΗΝΙΟΧΟΣ 21»: Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα ξένα μαχητικά που θα συμμετέχουν – ΦΩΤΟ

Στην Ανδραβίδα βρίσκεται προσωπικό και μέσα από τα ξένα Κράτη που θα συμμετέχουν στη μεγάλη Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η άφιξη στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει τον αναβρασμό που υπάρχει λίγο πριν την έναρξη της άσκησης τη Δευτέρα στις 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην άσκηση θα συμμετέχουν: Η Γαλλία (RAFALE, M – 2000 D), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F – 16), οι ΗΠΑ (F – 16, MQ – 9, KC – 135), η Ισπανία (F/A – 18 HORNET), το Ισραήλ (F – 15, F – 16), ο Καναδάς (Air Weapon Managers – GCI) και η Κύπρος (AW 139), καθώς και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές.

Η άσκηση θα λάβει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν προσωπικό και μέσα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετέχει με το σύνολο των τύπων Μαχητικών Αεροσκαφών (F – 16, M – 2000, M – 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα Αντιαεροπορικής προστασίας, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ).

Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει με Φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, Κανονιοφόρους, Πλοία Γενικής Υποστήριξης, Ελικόπτερα (Ε/Π) και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς θα συμμετέχει με Tμήματα Κ/Β HAWK, Μηχανοκίνητα Τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, Επιθετικά Ε/Π AH-64 και Μεταφορικά Ε/Π CH -47D.

Επιπρόσθετα στην Άσκηση θα συμμετέχει η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΔΔΕΕ / ΓΕΕΘΑ) με Δυνάμεις για την διεξαγωγή Αποστολών Υποστήριξης Αεροπορικών Επιχειρήσεων GAA ( Ground Air Assisted Interdiction ), CAS ( Close Air Support), CCA ( Close Combat Attack ) με προσωπικό εκπαιδευμένο σε διαδικασίες τερματικής καθοδήγησης πυρών JTAC (ΑΕΛΑ), σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή χερσαίων αλμάτων Ελεύθερης Πτώσης και θαλάσσιων αλμάτων Στατικού Ιμάντα.

Δείτε φώτο από τις πρώτες αφίξεις ξένων μαχητικών στην Ανδραβίδα:

ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (1)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (2)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (3)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (4)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (5)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (6)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (7)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (8)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (9)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (10)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (11)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (12)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (13)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (14)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (15)
ΗΝΙΟΧΟΣ 21 ΑΦΙΞΕΙΣ (16)
previous arrow
next arrow

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ