«ΗΝΙΟΧΟΣ 21»: Σε πλήρη εξέλιξη στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» η οποία φέτος χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή πολλών χωρών και  μαχητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ έως τώρα έχουν εκτελεστεί ιδιαιτέρως σύνθετα σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων και υποστήριξης χερσαίων και αμφιβίων δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η άσκηση η οποία περιλαμβάνει όλο το FIR Αθηνών με περίπου 100 μαχητικά από τις χώρες που συμμετέχουν να σκεπάζουν το Αιγαίο έχουν ενοχλήσει σφοδρά την Τουρκία.

Μάλιστα χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Ανδραβίδα, η οποία αποτελεί την βάση των αεροπορικών δυνάμεων που συμμετέχουν στη άσκηση και ενημερώθηκε από αρμόδιους Επιτελείς για την εξέλιξη της.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του προς το σύνολο των συμμετεχόντων, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21 τόσων πολλών αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο αλλά και από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις των χωρών μας, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών μεταξύ των ασκουμένων.

Η ισχυρή παρουσία σας εδώ τεκμηριώνει τις προσπάθειες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ φίλων και συμμάχων και στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης δίνοντας κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να σχεδιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική άσκηση, που κάθε χρόνο θα βελτιώνεται με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή σας. Να είστε ασφαλείς και να απολαύσετε το υπόλοιπο της άσκησης.»

Χαρακτηριστικά είναι τα ΒΙΝΤΕΟ και οι ΦΩΤΟ που αποδέσμευσε το ΓΕΕΘΑ από την 117ΠΜ όπου εδρεύουν τα μαχητικά που συμμετέχουν:

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ