ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: “Θωράκισαν” το Καστελόριζο! Τι έκανε η Τουρκία

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αραβικών Εμιράτων και Ιταλίας, προσβάλοντας στόχους στο Καστελόριζο! Δείτε τι έκανε η Άγκυρα

 

Γράφει ο Νίκος Τριάντης

Το χθεσινό σενάριο της Πολυεθνικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 προέβλεπε την προσβολή ναυτικών στόχων στη  θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Μια επιμέρους άσκηση υψηλού συμβολισμού.

Η πολυεθνική δύναμη της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ  με μαχητικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία και Η.Α.Ε., βρέθηκε στο Καστελόριζο και σε άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας που βρίσκονται στο επίκεντρο της τουρκικής αμφισβήτησης.

Κάποια από αυτά μάλιστα αποκλείονται  σχεδόν πάντα από τις Νατοϊκές ασκήσεις με παρέμβαση της Τουρκίας.

Το χθεσινό σενάριο της  άσκησης έγινε σε θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στην περιοχή που οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει  με NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά και η οποία προφανώς ανεστάλη.


ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ 2017


 

Υπήρξαν ενέργειες του ελληνικού πενταγώνου και συγκεκριμένα της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ η οποία ακύρωσε την σχετική τουρκική NAVTEX.

Είκοσι λοιπόν αεροσκάφη της πολυεθνικής άσκησης βομβάρδισαν ναυτικούς στόχους νότια του Καστελόριζου. Ενώ αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ της ΠΑ πετούσε ανοιχτά της Κρήτης συντονίζοντας τα αεροσκάφη της άσκησης.

Στο κομμάτι αυτό της άσκησης έλαβε μέρος και η κανονιοφόρος ΟΡΜΗ (P-230) του ΠΝ.

Η Πολυεθνική δύναμη της άσκησης ΗNΙΟΧΟΣ 2017 θα βρεθεί και σήμερα 5 Απριλίου 2017 στην περιοχή του Καστελορίζου με διαφορετικά σενάρια ασκήσεων.

Χαρακτηριστικό της σημασίας της άσκησης στο Καστελόριζο είναι ότι στις 3 Απριλίου 2017 μία ημέρα πριν να βρεθεί η δύναμη στο Καστελόριζο οι τουρκικές παραβιάσεις έφτασαν στις 32 ενώ την ημέρα της άσκησης έγινε μόνο μία μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Στις περιοχές της άσκησης οι Tούρκοι αρκέστηκαν να σηκώσουν κάποια πτητικά  της Αστυνομίας κατά πάσα πιθανότητα  για “αβλαβή” εναέρια παρατήρηση.   ΝΤ

Ηνίοχος 2017 - Καστελόριζο

Ηνίοχος 2017 - Καστελόριζο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ