Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης: Παρουσία ΥΦΕΘΑ η έναρξη Σπουδών της 8ης ΕΣ

ΙΔΕ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 8η ΕΣ

Η Τελετή Έναρξης Σπουδών της 8ης ΕΣ του ΙΔΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΛΑΕΔ στην οποία θα συμμετέχουν 62 στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

 

Η τελετή έναρξης σπουδών της 8ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Στην τελετή παρέστησαν o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας περίπου 8 μηνών, διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΙΔΕ, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων των συμμετεχόντων σε θέματα τρέχουσας διεθνούς πολιτικής και οικονομίας, και παρέχεται αδαπάνως, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Αριστείδη Γιαπαλή.

Στην 8 η ΕΣ του ΙΔΕ συμμετέχουν 62 στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

ΙΔΕ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 8η ΕΣ

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών δια βίου μάθησης, δεδομένου ότι βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των διδασκόντων και των άλλων ομιλητών καθώς επίσης και στην εθελοντική προσέλευση των σπουδαστών.

Τελεί υπό την διοικητική και οργανωτική αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και έχει έδρα το Στρατόπεδο «Γεωργίου Τζαβέλα». Η επιστημονική και εν γένει εκπαιδευτική λειτουργία και δραστηριότητες του Ινστιτούτου τελούν υπό την εποπτεία του επιστημονικού διευθυντή, του αναπληρωτή του, και των επιστημονικών συνεργατών του προγράμματος. Ο επιστημονικός διευθυντής και ο αναπληρωτής του ορίζονται από το ΓΕΕΘΑ και επιλέγουν τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου.

ΙΔΕ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 8η ΕΣ

Aπευθύνεται σε επιλεγμένους Ανώτερους Αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στο ανάλογο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Από τον Οκτώβριο του 2018, ξεκίνησε η λειτουργία και Τμήματος  Ανθυπασπιστών – Υπαξιωματικών.

ΙΔΕ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 8η ΕΣ

Οι σχόχοι του Ι.Δ.Ε., όπως αυτοί προσδιορίζονται στο καταστατικό λειτουργίας του, περιλαμβάνουν:

  • Την ταχεία αναβάθμιση των θεμελιωδών γνώσεων των στελεχών σε θέματα της τρέχουσας διεθνούς πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.
  • Τον  εμπλουτισμό της κριτικής τους σκέψης μέσα από την άμεση συμμετοχή τους στην διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΙΔΕ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 8η ΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ