Υπόμνημα από το πολιτικό προσωπικό στους Αρχηγούς

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έλαβαν υπόμνημα από το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Στο Υπόμνημα τους οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ ζητούν οι Αρχηγοί να ασκήσουν την επιρροή τους στην κατάρτιση του νέου Οργανισμού και μεταξύ άλλων υποστηρίζουν:

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις των Επιτροπών που λειτούργησαν για την κατάρτιση του νέου Οργανισμού καθώς και οι σχετικές αποφάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Συμβουλίων είχαν γνώμονα την βαθειά γνώση και εμπειρία όλου του εργασιακού χώρου του Υπουργείου μας, έλαβαν υπόψιν τα εγκεκριμένα οργανογράμματα των Μονάδων – Υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά και ποσοτικά  χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε κάθε επιτελείο. Απώτερος στόχος της όλης αυτής εργασίας ήταν και είναι η βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών.

Η Ειδική Γραμματέας με μια άνευ προηγουμένου ενέργεια για το Υπουργείο μας αντί να ενσωματώσει πλήρως τις αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων και του ΣΑΓΕ στον κύριο κορμό του σχεδίου του Π.Δ, προέβη σε επιλεκτική υιοθέτηση των προτάσεων τους.

Κύριοι  Αρχηγοί,

η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ σταθμίζοντας όλες τις εξελίξεις και λαμβάνοντας υπόψη της την σοβαρότητα του θέματος, θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι σε δώδεκα (12) αντίστοιχους Οργανισμούς Υπουργείων που έχουν γίνει ΦΕΚ και σε άλλους έξι (6) που βρίσκονται στο ΣΤΕ, απουσιάζει ο όρος «εν ελλείψει» με ισχνή παρουσία στο Υπουργείο Υγείας και αυτό λογω της πολυπλοκότητας του συγκεκριμένου Υπουργείου. Όπως αυτό αποτυπώνεται στον συννημένο πίνακα.

Ζητούμε την πλήρη υιοθέτηση στο σχέδιο του Π.Δ όλων των προτάσεων   των Ανωτέρων Συμβουλίων και του ΣΑΓΕ.

Πιστεύουμε ότι με την γνώση και την επιρροή σας  θα συμβάλλετε στην κατάρτιση ενός Οργανισμού που θα είναι εργαλείο εξέλιξης του προσωπικού για πολλά χρόνια και παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο για την είσοδο  προσωπικού μέσα από τη Νέα Κινητικότητα,  που τόσο ανάγκη έχει το Υπουργείο μας.

Σημειώνεται πως ανάλογη ενημέρωση έχει γίνει και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ