Ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο

Οι έντονες διεργασίες σε πολιτικό, διπλωματικό και κυρίως στρατιωτικό επίπεδο συνεχίζονται στην Κύπρο με φόντο τα πετρέλαια. Ο ΥΠΑΜ της Μεγάλης Βρετανίας είναι στην Κύπρο.

Στο έδαφος που άνοιξαν οι επαφές των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται η συνεργασία των δυο κρατών σε πολιτικό πια επίπεδο καθώς τα συμφέροντα από τα πετρελαία είναι τεράστια.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Φωκαΐδης συναντά τον νέο Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Gavin Williamson, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του στην Κύπρο, μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του με την αντζέντα των δυο ανδρών να είναι πλούσια.
Σημειώνεται πως ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης συνάντησε νωρίτερα και τον Ιταλό Ναύαρχο Andrea Cottini . Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο επίσκεψης του Ναυάρχου Cottini στην Κύπρο, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, μετά και την επίσκεψη της Ιταλίδας Υπουργού Άμυνας πριν από μερικούς μήνες.

Κατά την επίσκεψη του ο Ιταλός Ναύαρχος θα επισκεφθεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας που βρίσκεται στη Λάρνακα. Ο Ναύαρχος Cottini, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Λεοντάρη επισκέφθηκε και τη Ναυτική Βάση Ζυγίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ιταλικής φρεγάτας στην Κύπρο έχει προγραμματιστεί άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Ιταλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ