Ιράν: Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Τρεις μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ιράν και συνεχίζονται οι συλλήψεις ατόμων που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Δεκάδες άνθρωποι που φέρονται να είναι μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν στο Ιράν μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Τετάρτη στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πληροφοριών και μετέδωσε ο ιστότοπος Mizanonline, ο οποίος συνδέεται με το δικαστικό σώμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Συνολικά 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν όλες τους βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών.

Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του ΙΚ, «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα.

Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ο ιστότοπος είχε αναφέρει ότι εννέα άνθρωποι που «συνδέονται» με το ΙΚ συνελήφθησαν: επτά την Πέμπτη στην επαρχία Φαρς (νότια) και άλλοι δύο σήμερα το πρωί στην επαρχία Κερμανσάχ.

Αυτές οι συλλήψεις προστέθηκαν σε εκείνες πέντε «υπόπτων» στους τόπους όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις της Τετάρτης, το ιρανικό κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ