Ιράν: Τρόμος στο κοινοβούλιο με ομήρους και τραυματίες

Μια διπλή επίθεση με έναν νεκρό, αρκετούς τραυματίες και ομήρους βρίσκεται σε εξέλιξη στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν.

Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο Κοινοβούλιο του Ιράν τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο. Πληροφορίες υπάρχουν για ταυτόχρονη επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Τα Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν αναφέρονται σε ενόπλους οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα ιρανικά μέσα αναφέρονται σε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε στο Κοινοβούλιο, πυροβόλησε στο έναν από τους φρουρούς και στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μεταδίδει ότι εντός του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου κρατούνται όμηροι ενώ συνεχίζεται η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ένοπλος ωστόσο φαίνεται πως άνοιξε πυρ και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη προκαλώντας τραυματισμούς. Και η πληροφορία αυτή μεταδίδεται από το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Νεώτερες πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου κάνουν λόγο για έναν νεκρό στο Κοινοβούλιο, ενώ γίνεται λόγος και για δύο τραυματίες.

Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Υπάρχουν αναφορές σε τρεις τραυματίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν για σύλληψη ενός από τους δράστες. Μέλη του Κοινοβουλίου αναφέρονται σε τρεις ενόπλους οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι, ενώ άλλες πληροφορίες από μέλη της Βουλής λένε πως οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ