Ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από την Κύπρο! Τι συμβαίνει;

Ισραηλινά μαχητικά πετούν σήμερα πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκωσίας, μαζί με την Κυπριακή Αεροπορία. Δείτε τι κάνουν και τι μήνυμα στέλνουν στην Άγκυρα


 

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 22 Μαρτίου η προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η άσκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση περιλαμβάνει πραγματικά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τα δύο κράτη.

Το Ισραήλ χρειάζεται να εξασκεί την ικανότητά του να προσβάλει εχθρικούς στόχους μακριά από τα σύνορα του, ενώ η Εθνική Φρουρά πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τη δυνατότητα απόκρουσης ενός αεροναυτικού πλήγματος αποκλειστικά με τις δυνάμεις αεράμυνάς της.

Εδώ να σημειωθεί πως η Κύπρος δεν έχει δικά της αεροπλάνα, άρα το βάρος της απόκρουσης κάποιου πιθανού αεροπορικού πλήγματος βαρύνει αποκλειστικά τη χερσαία αεράμυνα.

 

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από παλαιότερες ασκήσεις

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ