Ποιες είναι οι «Μικρές Οδύσσειες» του Ελληνισμού; Ανακαλύψτε τις

Ευκαιρία για επαφή με την ιστορία της χώρας μέσα απο την έκθεση οι «Μικρές Οδύσσειες» του Ελληνισμού που ανοίγει τις πόρτες της αύριο Δευτέρα.

Την έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», που παρουσιάζεται στο Περιστύλιο της Βουλής, θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Νικόλαος Βούτσης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λυδία Κονιόρδου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τριάντα πέντε αρχαιότητες για να τις δείτε

Παρουσιάζονται τριάντα πέντε αρχαιότητες, από την προϊστορική έως την ύστερη αρχαιότητα, είκοσι ένα τεκμήρια της ιστορικής χαρτογραφίας, από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, και είκοσι ένας πίνακες νεοελληνικής ζωγραφικής, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Η έκθεση στο Περιστύλιο της Βουλής αποτελεί μια νέα προσέγγιση, η οποία συνδυάζει τα αρχαία με τα νεότερα έργα, εμπνεόμενη από την έκθεση «Οδύσσειες», που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του.

Τα έργα αρχαίας τέχνης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσφέρουν συνολικά εικόνες του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους.

Ανοιχτές στο κοινό ώς το καλοκαίρι οι «Μικρές Οδύσσειες»

Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο.

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Ιουλίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 14:00.

Η είσοδος θα γίνεται από τη λεωφόρο Β. Σοφίας 2, με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ