Και ξαφνικά στη Λέρο μιλάνε για «μη εξιχνίαση» της υπόθεσης! – Τι λέει το ΓΕΝ

ΥΝΤΕΛ

Από την υπερπληροφόρηση για την υπόθεση της ΥΝΤΕΛ και την γρήγορη εξιχνίαση της σήμερα δημοσιεύματα μιλάνε για «μη εξιχνίαση» – Τι λέει σε ανακοίνωση το ΓΕΝ

 

Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο οι πληροφορίες για την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού έπεφταν με φρενήρη ρυθμό, με απίστευτες λεπτομέρειες του ποιος κατέθεσε, τι κατέθεσε, ημερομηνίες και ώρες συμβάντων.

Ήταν αρκετοί δε αυτοί που μετέδιδαν ότι το ζήτημα της ανακοίνωσης της εξιχνίασης της υπόθεση είναι ζήτημα ωρών και κάποιοι που άλλαξαν τους τίτλους αναφέροντας πλέον «Ναυτοδικείο Πειραιά» θέλοντας να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι πλέον το θέμα έχει ήδη μεταφερθεί εκεί.

Και ξαφνικά σήμερα ταυτόχρονα δύο δημοσιεύματα από «Καθημερινή» και vima.gr συντακτών του αστυνομικού ρεπορτάζ και με πληροφορίες προφανώς από την ΕΛ.ΑΣ. να μιλάνε για «επιφυλάξεις για το εάν τελικά η έρευνα θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη στο ακριτικό νησί». Οι μάρτυρες έγιναν αναξιόπιστοι, οι κάμερες δεν έδειχναν τίποτα και οι άντρες των ΟΥΚ σημειώνεται ότι θέλουν να προστατευτούν. Μάλιστα στην Καθημερινή εμφανίζεται με εύσχημο τρόπο ότι «ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων» για να δώσουν και μια αίσθηση συγκάλυψης.

Τι άλλαξε λοιπόν και από τις πληροφορίες ότι κλείνει η υπόθεση μέχρι και τις δηλώσεις του ίδιου του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου που σημείωνε: «Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση»  ; Μάλλον δεν θα μάθουμε και θα μείνουμε ακόμα μια φορά με τα ερωτηματικά της υπόθεσης.

Το θέμα όμως είναι όλες τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και η «γειτόνισσα» έμαθε τα πάντα για την ΥΝΤΕΛ: Που είναι οι αποθήκες, πως λειτουργούν, τι περιέχουν, πως φυλάσσονται, πόσοι την φυλάνε, τι στρατιωτικό υλικό κλάπηκε. Και πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε πως αυτή η υπέρμετρη πληροφόρηση – η οποία από κάπου προήλθε για να διακινηθεί – ποιον και τι εξυπηρέτησε.

Δεν προξένησε λοιπόν εντύπωση μετά τα όσα νέα διαδόθηκαν και η σημερινή βραδινή ανακοίνωση του ΓΕΝ το οποίο με τον γνωστό και λιτό τρόπο επαναλάμβανε και γνωστοποιούσε «ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) συνεχίζονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της προανάκρισης σε  συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ανακριτικές πράξεις».

«Παιχνίδια», ερασιτεχνισμοί ή κάτι άλλο; Η κλοπή πάντως στρατιωτικού υλικού και μάλιστα σε τέτοια ποσότητα και από τέτοια Μονάδα του ΠΝ είναι πολύ σοβαρό θέμα και μάλλον ο τρόπος που αντιμετωπίζεται δεν δείχνει να είναι ο καλύτερος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ