Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες!

«Αδειάζει» κυριολεκτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τον ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη και «βουλιάζει» τις ανακοινώσεις για τις γαλλικές φρεγάτες.

 

 

Τη θέση ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες εξέφρασε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κυριολεκτικά «αδειάζει» τον ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη για το θέμα των φρεγατών καθώς δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες.

Όπως σημείωσε ο Πάνος Καμμένος το θέμα των φρεγατών εξετάστηκε «σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν – Τσίπρα η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαικές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».

Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καν θέμα χρονομίσθωσης, όπως είχε πει ο Φώτης Κουβέλης, των γαλλικών φρεγατών.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από υπουργείας Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις γαλλικές φρεγατες, γιατί πράγματι το πολεμικό ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία, αλλά αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Ακολούθως ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».

«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ