Καμμένος: Οι Έλληνες όταν κληθούν θα πολεμήσουν

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Π. Καμμένος πως οι Έλληνες «όταν κληθούν θα υπηρετήσουν την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους»

Την πεποίθηση του πως οι Έλληνες όταν κληθούν θα προσφέρουν την τελευταία ρανίδα του αίματος τους εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως ανέφερε «Οι ήρωες μας στα Ίμια, στην Κίναρο, στο Αιγαίο αλλά και σε κάθε σπιθαμή και αιγιαλό της Πατρίδας μας, έδειξαν με τη θυσία τους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα επαγρυπνούν. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το μεγαλύτερο όπλο που είναι η ψυχή των στελεχών τους, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των Εθνοφυλάκων, των Στρατευσίμων, αλλά και των πολιτών που όταν κληθούν θα υπηρετήσουν την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους». 

Ο Π. Καμμένος ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην τουρκική προλητικότητα λέγοντας προς την γειτονική χώρα οτι το Αιγαίο δεν εχει γκρίζες ζώνες.

«Υπηρετούμε αυτή την ιερή υποχρέωση και η εκπλήρωσή της ταυτίζεται με την εθνική επιβίωση. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η γείτονα, της οποίας σύσσωμη η ηγεσία καθημερινά προκαλεί με τις δηλώσεις της, προβάλλει αστήριχτες και παράνομες διεκδικήσεις και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στο Αιγαίο καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κανόνα, γεγονός που πλέον γίνεται αντιληπτό και από όλες τις συμμαχικές χώρες που βρίσκονται σήμερα σε αποστολή στο Αιγαίο. Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο η Ελλάδα γεννά ήρωες, όπως αυτοί που τιμάμε σήμερα εδώ, τα παράνομα και επικίνδυνα σχέδιά της δεν θα περάσουν.

Έτσι σήμερα, είμαστε εδώ, για να δώσουμε το μήνυμα πως θα μείνουμε πιστοί στο νόημα της θυσίας τους, διατρανώνοντας ότι η γη μας, οι θάλασσές μας και ο εναέριος χώρος μας ήταν και θα είναι πάντα ελληνικά. Ότι το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες, ότι το Αιγαίο είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα. Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μνημόσυνο των ηρωικά πεσόντων πληρωμάτων ελικοπτέρων του ΠΝ που πραγματοποιήθηκε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα  παρέστησαν  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Δείτε ολη την ομιλία του ΥΕΘΑ

«Είναι μεγάλη τιμή και συνάμα βαρύ το χρέος να μιλήσει κανείς για ήρωες. Να αποτιμήσει με λόγια όσα ο νους δεν μπορεί να συλλάβει και να αποδώσει δίκαιο φόρο αιώνιας ευγνωμοσύνης σε αυτούς που επιτέλεσαν στο ακέραιο το υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα, σε αυτούς που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, που έδωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή. Καλούμαστε να μνημονεύσουμε μεγάλους άνδρες. Όπως αυτοί στους οποίους αναφέρεται ο Περικλής στον Επιτάφιο Λόγο του. «Γιατί στους δοξασμένους άνδρες», λέει ο Περικλής, «τάφος είναι κάθε γωνιά της γης, και την ύπαρξή τους δεν την φανερώνει μόνο η επιγραφή μιας στήλης σε κάποια γωνιά της πατρίδας, αλλά διατηρείται η ανάμνηση του ηρωισμού τους και στα ξένα, σκαλισμένη όχι σε κάποιο έργο τέχνης, αλλά μάλλον στην καρδιά καθενός ανθρώπου».

Ιδιαίτερα στην καρδιά των δικών τους ανθρώπων και στην καρδιά των συναδέλφων τους, αλλά και στην καρδιά κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, είτε στη μητροπολιτική Ελλάδα είτε στην ομογένεια.

Το σημερινό λοιπόν μνημόσυνο, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό μας χρέος και ταυτόχρονα ύμνο στην ελευθερία. «Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον», ευτυχισμένοι μπορούν να είναι μόνο οι ελεύθεροι και πραγματικά ελεύθεροι, μόνο οι γενναίοι. Και αυτοί ήσαν πραγματικά γενναίοι και πραγματικά ελεύθεροι. Ελεύθεροι να σηκώσουν το ανάστημά τους και να θέσουν το κοινό καλό υπεράνω κάθε προσωπικής φιλοδοξίας, κάθε εφήμερου κέρδους. Ελεύθεροι να μας αγναντεύουν από ψηλά και να μοιράζονται μαζί μας σήμερα, μαζί με ολόκληρο τον Ελληνισμό, την υπερηφάνεια που και εμείς αισθανόμαστε γι’ αυτούς.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και θα το πράξουμε με κάθε αντάλλαγμα.

Υπηρετούμε αυτή την ιερή υποχρέωση και η εκπλήρωσή της ταυτίζεται με την εθνική επιβίωση. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Η γείτονα, της οποίας σύσσωμη η ηγεσία καθημερινά προκαλεί με τις δηλώσεις της, προβάλλει αστήριχτες και παράνομες διεκδικήσεις και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στο Αιγαίο καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κανόνα, γεγονός που πλέον γίνεται αντιληπτό και από όλες τις συμμαχικές χώρες που βρίσκονται σήμερα σε αποστολή στο Αιγαίο. Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο η Ελλάδα γεννά ήρωες, όπως αυτοί που τιμάμε σήμερα εδώ, τα παράνομα και επικίνδυνα σχέδιά της δεν θα περάσουν.

Έτσι σήμερα, είμαστε εδώ, για να δώσουμε το μήνυμα πως θα μείνουμε πιστοί στο νόημα της θυσίας τους, διατρανώνοντας ότι η γη μας, οι θάλασσές μας και ο εναέριος χώρος μας ήταν και θα είναι πάντα ελληνικά. Ότι το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες, ότι το Αιγαίο είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα. Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας.

Κάνουμε λοιπόν σαφές και ξεκάθαρο: ότι δεν παραχωρούμε με όποιο κόστος καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, κανένα χιλιοστό θαλάσσης και εναερίου χώρου.

Οι ήρωες μας στα Ίμια, στην Κίναρο, στο Αιγαίο αλλά και σε κάθε σπιθαμή και αιγιαλό της Πατρίδας μας, έδειξαν με τη θυσία τους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα επαγρυπνούν. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το μεγαλύτερο όπλο που είναι η ψυχή των στελεχών τους, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των Εθνοφυλάκων, των Στρατευσίμων, αλλά και των πολιτών που όταν κληθούν θα υπηρετήσουν την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους.

Στο δρόμο της αντίστασης, στο δρόμο της περηφάνιας, στο δρόμο που κάθε Έλληνας οφείλει να πορευτεί στη ζωή του.

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Είναι όμως και μία ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Παναγιώτη, Χριστόδουλε, Έκτορα, Τάσο, Κώστα, και Λευτέρη, γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δεν σας αρκούν. Ότι το καλύτερο μνημόσυνο που ελπίζετε είναι να δείτε πως η θυσία σας δεν πήγε χαμένη, γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπερήφανη, ισχυρή και ανεξάρτητη.

Αιωνία σας η μνήμη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ