Καμμένος: Να ελεγχθεί ο θαλάσσιος χώρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Την ανάγκη να ελεγχθεί ο θαλάσσιος χώρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης, απ’ όπου διακινούνται παράνομα πετρέλαιο, όπλα και ναρκωτικά επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 53η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την Ευρωπαϊκή Άμυνα και τις διατλαντικές σχέσεις.

Όπως αναφέρει του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Π. Καμμένος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να ελεγχθεί ο θαλάσσιος χώρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης, απ’ όπου διακινούνται παράνομα πετρέλαιο, όπλα και ναρκωτικά εκ μέρους των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επίσης, επανέλαβε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να εφαρμοστεί το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο των εργασιών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη σε εκδήλωση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Horst Seehofer προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη Ασφαλείας.

Επίσης ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Κοέν, με την παρουσία υπουργών Άμυνας χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπου τονίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση των νέων μορφών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι χώρες – μέλη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο περιθώριο της 53ης Διάσκεψης Ασφαλείας  στο Μόναχο συναντήθηκε και με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου Yacoub al Sarraf.

Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον και με εκπροσώπους των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ