Καμμένος: Πότε θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ

Νέα προθεσμία για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, που δικαίωσε τους στρατιωτικούς έδωσε ο Πάνος Καμμένος. Δείτε πότε είπε

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ακόμα και όταν δεν ήταν στην κυβέρνηση, είχε υποσχεθεί την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που ζητά να επιστρέψουν οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012.

Αλλά και από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση, δεν σταμάτησε ποτέ να λέει ότι οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν. Εν τω μεταξύ προέκυψαν και νέες αποφάσεις, τις οποίες ο ΥΕΘΑ δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα από το Κόσοβο όπου επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου στην περιοχή της Πρίστινα, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την δέσμευσή του.

Τώρα όμως έβαλε και ένα χρονικό ορίζοντα: Το συντομότερο δυνατό, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

Η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κρατώντας αυτά τα χρήματα και ελπίζω ότι μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό.

Το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέπτυξε μάλιστα το σχέδιο που έχει εκπονήσει η πολιτική ηγεσία, ώστε να το επιτύχει. Είπε χαρακτηριστικά:

Να σας αναφέρω, επίσης, ότι κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα μεγάλα πλήγματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε καταφέρει την αποφυγή της μείωσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος αποτελούσε και στόχο των δανειστών.

Μέχρι τώρα, ο δικός μας προϋπολογισμός δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα έχουμε δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, ώστε με την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέρχεται στο ποσό των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή με την ενοικίαση αυτών των χώρων, να μπορέσουμε σιγά-σιγά, μέσω των Ταμείων της Εθνικής Άμυνας των Ταμείων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, να δημιουργήσουμε έσοδα τα οποία θα αποδοθούν στο σύνολό τους στο προσωπικό.
 Η διάθεση παλιού μη επιχειρησιακού αλλά ενεργού υλικού, όπως παλιά πυρομαχικά, έχει αρχίσει να φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μόνο τις τελευταίες μέρες, μετά από πρόταση του ΣΑΓΕ και έγκριση της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ, έχουμε υπογράψει συμφωνίες της τάξης περίπου των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα χρήματα διατίθενται για τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν το προσωπικό.

Ήδη, τον περασμένο χρόνο, σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία, δημιουργήθηκαν 101 σπίτια για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς σε όλη την Ελλάδα.

Ελπίζω φέτος να ξεπεράσουμε τα 420 σπίτια, τα οποία θα δοθούν σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας.

Εύχομαι τον επόμενο χρόνο, μετά από τις συμφωνίες οι οποίες θα έχουν επιτευχθεί, να ξεπεράσουμε το στόχο των 1000 σπιτιών που θα δίνονται κάθε χρόνο στο προσωπικό.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ