Καμμένος : Βγήκε… ανεπιθύμητος στις Σέρρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμμένος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει την οργή των Σερραίων με αφορμή την υπόθεση των στρατοπεδων. Για αυτό έστειλαν επιστολή στον Α. Τσίπρα.

Πύρ και μανία είναι στις Σέρρες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφού θεωρούν πως οι υποσχέσεις που είχαν λάβει δεν εκπληρώθηκαν.

Και πιο συγκεκριμένα λένε πως ο ΥΕΘΑ «Τον Ιούλιο 2016 δεσμεύτηκε μέσα στη Βουλή ότι η συμφωνία Αβραμόπουλου ισχύει, ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία Αβραμόπουλου, μια συμφωνία που αποφεύγει τα δικαστήρια, δίνει πολιτική λύση στο θέμα των στρατόπεδων και τη δυνατότητα στο Δήμο Σερρών να τα αξιοποιήσει.

Μετά από ένα χρόνο έρχεται και λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία Αβραμόπουλου, ότι όχι μόνο δεν θέλει την απόδοση των στρατόπεδων στο Δήμο Σερρών, αλλά αντιθέτως θέλει να πάρει υπέρ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις εκτάσεις που είναι στην κυριότητα του Δήμου, οδηγώντας το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια για ένα θέμα καθαρά πολιτικό για την επίλυση του οποίου χρειάζεται μόνον πολιτική βούληση».

Για το θέμα συνεδρίασαν οι τοπικές αρχές και μπροστά στις κάμερες ο δήμαρχος Σερρών ξέσπασε κατά του ΥΕΘΑ λέγοντας πως αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος στις Σέρρες.

Οι Σερραίοι λένε πως είναι ανήκουστο να πηγαίνει το υπουργείο στα δικαστήρια τον Δήμο και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει ποίος μπορεί να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα, επ’ωφελεία του λαού της ακριτικής πόλης που υφίσταται μεγάλο βάρος λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα όμως τα βάζουν και με τους κυβερνητικούς παράγοντες του Νομού αφού αναφέρουν πως: «ο κ. Καμμένος έχει συμμάχους τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία και κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, οι οποίες δεν έχουν το σθένος να θέσουν το θέμα στη Βουλή και να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των Σερραίων πολιτών».

Για αυτό μάλιστα και έστειλαν και την επιστολή που ακολουθεί στον Α. Τσίπρα και η απάντηση του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον:

Σέρρες, 6/9/2017

ΠΡΟΣ
κ. Αλέξιο Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19,
10674 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Διοικητήριο, Θεσσαλονίκη 54631

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η αξιοποίηση των στρατοπέδων από το Δήμο Σερρών  αποτελεί μια προσπάθεια  δεκαετιών από όλες τις δημοτικές αρχές.

Αυτή η προσπάθεια ενώ έφτασε στο τέλος της και αναμέναμε την υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά στο Δήμο Σερρών σύμφωνα με το  επισυναπτόμενο έγγραφο Φ.900.08/06/95187 Σ.49, 15-3-2012(συμφωνία Αβραμόπουλου, η διαδικασία της οποίας ολοκληρώθηκε με έκδοση ΦΕΚ των πολεοδομημένων στρατοπέδων),  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  οδηγεί το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι η κυριότητα των δύο αυτών στρατοπέδων είναι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ουσία όμως δεν είναι σε ποίον ανήκει η κυριότητα αλλά ποιός μπορεί να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα,  επ’ωφελεία του λαού της ακριτικής μας πόλης που υφίσταται μεγάλο βάρος λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο χώρος των στρατοπέδων μπορεί να αξιοποιηθεί  μόνο από τον Δήμο μας μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα.

Είναι βέβαιο ότι αν παραμείνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ερημώσουν, όπως  μέχρι τώρα συμβαίνει. Εάν δεν αποδοθούν οι πολύτιμες αυτές εκτάσεις των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών γίνονται βρόγχος για την ομαλή ανάπτυξη της Σερραϊκής  κοινωνίας.

Είναι απαράδεκτο δύο δημόσιοι φορείς που υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον να γίνονται αντίπαλοι στις αίθουσες των δικαστηρίων και να αντιδικούν για την κυριότητα της περιουσίας των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα των στρατοπέδων είναι καθαρά πολιτικό θέμα κι αν υπάρχει πολιτική βούληση επιλύεται ταχύτατα.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Δήμο Σερρών και τα στρατόπεδα Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά, να δώσετε τέλος στα δικαστήρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά του Δήμου Σερρών και τη δυνατότητα στο Δήμο Σερρών να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα προς όφελος του λαού μας.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, υπογράφουμε το κείμενο αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ