Καστελόριζο: Τουρκικό drone έριξε κόκκινη μπογιά πάνω από την ελληνική σημαία

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΗΜΑΙΑ

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά το Καστελόριζο λίγο πριν ξεκινήσει εννοείται ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους, από την πτήση άγνωστης προέλευσης drone που έπαιζε από τα ηχεία που έφερε, τον τουρκικό εθνικό ύμνο και οθωμανικά εμβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone πέταξε για παραπάνω από 40’ στον αέρα επάνω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, και μάλιστα όπως λέγεται με ηχείο έπαιζε τον τούρκικο εθνικό ύμνο πριν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. To ΟPEN TV μετέδωσε σχετικά πλάνα και πληροφορίες.

Το περιστατικό με το drone δεν ήταν το μοναδικό. Η μεγάλη ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται ακόμη και από τα τουρκικά παράλια, υπέστη δολιοφθορά με κόκκινη μπογιά που άγνωστοι έριξαν πάνω της.
Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Μάλιστα το τουρκικό KARAR TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

Οι Αρχές διερευνούν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αν πρόκειται για το ίδιο drone που πέταξε στο Καστελόριζο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό ή από κάποιον επισκέπτη του νησιού και με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά κατά του εθνικού μας συμβόλου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το drone σε τί ύψος πετούσε;Δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί ακόμη και με βολές ατομικού οπλισμού; Γιατί δεχόμαστε παθητικά τέτοιες προκλήσεις; Πότε θα αντιδράσουμε πλέον;

  2. Και γιατί μετά απ’ αυτό συνεχίζουμε τη διαδικασία για την έναρξη διαλόγου;Οι εταίροι μας που στηρίζουν τον Ερντογάν τι λένε τώρα; Σωπαίνουν ακόμη και μετά από αυτή την πρόκληση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ