Καταγγελία σοκ! Τι είπε ο Καμμένος στην Βουλή για βίλα και μετρητά;

Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή. Ο υπουργός περιέγραψε ενα περιστατικό που όπως υποστήριξε ζητήθηκε βίλα και μετρητά.

Η ερώτηση του Θανάση Δαβάκη σχετικά με τα έσοδα από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε μια καταγγελία απο την πλευρά του Πάνου Καμμένου.

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως: «Ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ εδώ, έκανε 16 δισεκατομμύρια επένδυση και κάποιοι έκαναν βόλτες. Μου είπαν ότι στέλεχος, ιερέας, ζήτησε μετρητά και μια βίλα δώρο για να μην απαγορεύσει την επένδυση. Λοιπόν, τα MOU από το Υπουργείο Άμυνας δεν γίνονται «φύλλο – φτερό». Ελάτε ως Βουλευτής, ο κ. Ζησιμάτος σας περιμένει, να σας το δείξει. Στο χέρι, όμως, MOU, με το οποίο θα πηγαίνει καθένας να διαπραγματεύεται, αυτή η Κυβέρνηση δεν το επιτρέπει».

Δείτε τι είπε ο υπουργός για την βίλα και τα μετρητά

«Τι να κάνω; Με προκαλείτε να σας απαντήσω, κύριε συνάδελφε. Σας απαντώ, λοιπόν. Επί υπουργίας σας παραδώσατε δυόμισι σπίτια στους αξιωματικούς και στους υπαξιωματικούς. Την περσινή περίοδο παραδώσαμε 100 σπίτια και τη φετινή περίοδο θα παραδώσουμε 414 σπίτια απ’ αυτά τα χρήματα της εκμετάλλευσης της περιουσίας.

Επί της υπουργίας σας εισπράξατε απ’ όλα τα ταμεία μαζί ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Μόνο από το ξενοδοχείο στην Ομόνοια θα εισπράξουμε εμείς αυτά που εισπράξατε απ’ όλη την Ελλάδα.

Θέλω να καταλάβετε, κύριε Δαβάκη, ότι οι διαγωνισμοί αυτοί ξεκινούν με ένα υφιστάμενο χαρτί, το MOU. Δηλαδή, στη μικρότερη περίπτωση θα δοθούν 100 εκατομμύρια. Τώρα, όσον αφορά στις καταθέσεις του MOU, ελάτε να το δείτε όποτε θέλετε. Να σας πω ότι τα τελευταία MOU τα οποία έπαιρναν κάποιοι συγγενείς πρωθυπουργών και έκαναν βόλτες στους εμίρηδες τέλειωσαν.

Πήγαμε στο Αμπού Ντάμπι και στο Κατάρ και βρήκαμε μια απίστευτη περίπτωση. Μας είπαν ότι τότε ο κ. Νίκος Παπανδρέου, όπως θυμάστε, πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πήρε κάποιον κύριο διαμεσολαβητή έμπορο όπλων από την Ιορδανία και πήγε να διαπραγματευθεί μια μεγάλη επένδυση, γιατί είχε ένα MOU στο χέρι. Τα MOU που παίρνει ο καθένας και πάει βόλτα τέλειωσαν.

Ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ εδώ, έκανε 16 δισεκατομμύρια επένδυση και κάποιοι έκαναν βόλτες. Μου είπαν ότι στέλεχος, ιερέας, ζήτησε μετρητά και μια βίλα δώρο για να μην απαγορεύσει την επένδυση.

Λοιπόν, τα MOU από το Υπουργείο Άμυνας δεν γίνονται «φύλλο – φτερό». Ελάτε ως Βουλευτής, ο κ. Ζησιμάτος σας περιμένει, να σας το δείξει. Στο χέρι, όμως, MOU, με το οποίο θα πηγαίνει καθένας να διαπραγματεύεται, αυτή η Κυβέρνηση δεν το επιτρέπει.

Υπάρχουν συμφωνητικά εχεμύθειας σε ισχύ. Ελάτε να ενημερωθείτε εσείς και όποιοι συνάδελφοι θέλουν, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν με ιεροτελεστία.

Δεν πρόκειται να δώσουμε τη δυνατότητα σε διάφορους μεσάζοντες οι οποίοι κυκλοφορούσαν στα εμιράτα τα προηγούμενα χρόνια, σε αδερφούς πολιτικών προσώπων που το έπαιζαν μηχανικοί ή σε τηλεκαναλάρχες που το έπαιζαν κολλητοί των κυβερνήσεων, που θα έπρεπε να πάρουν τις δημόσιες σχέσεις της επένδυσης, να κάνουν βόλτες. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, με ηλεκτρονική διαδικασία.

Ο επενδυτής έρχεται. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, αλλά και να ενισχύσουμε την επένδυση. Αυτή η κυβέρνηση το κάνει με τόσο διαφανείς διαδικασίες που κανείς δεν μπορεί να παίρνει ένα γράμμα στο χέρι ή ένα MOU και να πηγαίνει βόλτα και να ξεφτιλίζει τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ