ΚΑΤΑΙΓΙΣ στο Αιγαίο! Ο Στόλος έχει αναπτυχθεί στο Αρχιπέλαγος

Ξεκίνησε σήμερα η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ. Το σύνολο των πολεμικών μας πλοίων έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο. 

Το σύνολο των μονάδων του Στόλου που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα έχει καταπλεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του Αιγαίου για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017.

Η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην τουρκική αεροναυτική άσκηση ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ η οποία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία του Έλληνα στρατιωτικού ακολούθου στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι είχανε προσκληθεί να την παρακολουθήσουν όλοι οι ακόλουθοι Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος είχε λάβει οδηγίες από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να μην παραστεί καθώς η Αθήνα είναι έντονα ενοχλημένη από την κλιμακούμενη παράνομη δραστηριότητα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις στον εθνικό ενάεριο χώρο και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Τα πλοία που θα λάβουν μέρος στην άσκηση Καταιγίδα θα καταπλεύσουν σε λιμάνια του βορείου και κεντρικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στα λιμάνια του Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Θάσου, Καβάλας, Λήμνου, Σαμοθράκης, Σκοπέλο, Σκύρου, Φούρνων και Ψαρών.

Το Πολεμικό Ναυτικό με αφορμή την άσκηση διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο “Μέγα το τη θαλάσσης Κράτος” και ετοίμασε και το σχετικό βίντεο.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ