ΚΑΤΑΙΓΙΣ στο Αιγαίο και τουρκικά F-16 πάνω από νησιά! Νέα πρόκληση

Οι Τούρκοι πάνε για να δημιουργήσουν επεισόδιο! Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στις 11:40 σήμερα το πρωί 4 τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου – Λέσβου και στις 11:56 έκαναν υπέρπτηση πάνω απο τα νησιά Καλόγηροι σε ύψος 29.000  ποδών

Μετα διαχωρίστηκαν και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 12:13 τα δυο F-16 και στις 12:16 τα άλλα δυο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Η Τουρκία είναι προφανές ότι επιδιώκει να δημιουργήσει επεισόδιο, καθώς είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017.
Το σύνολο των μονάδων του Στόλου που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα έχει καταπλεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του Αιγαίου για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017.

Η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην τουρκική αεροναυτική άσκηση ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ η οποία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία του Έλληνα στρατιωτικού ακολούθου στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι είχανε προσκληθεί να την παρακολουθήσουν όλοι οι ακόλουθοι Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ