Κατασκοπεία: Συνέλαβαν στην Αθήνα τον Κινέζο που έψαχναν οι ΗΠΑ

Κατασκοπεία: Θρίλερ στην Αθήνα με διεθνείς προεκτάσεις. Κινέζος συνελήφθη για παράβαση σχετικά με στρατιωτικό εξοπλισμό! Τον έψαχναν οι ΗΠΑ!

Όπως ανακοινώθηκε απο την αστυνομία συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 52χρονος υπήκοος Κίνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε προσωρινό ένταλμα σύλληψης των Αρχών των Η.Π.Α, για αγορά και διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, χωρίς άδεια και κατά παράβαση της νομοθεσίας των Η.Π.Α.

Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές πηγές η πρωτοφανής αυτή για τα ελληνικά δεδομένα  υπόθεση αφορά σε απόπειρα αγοράς, για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας, κεραίας μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές εφαρμογές.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι ζητούσε ειδικά στην Αθήνα ο Κινέζος πράγμα που θα ερευνήσουν οι αρχές στην περίεργη αυτή υπόθεση που ενδιαφέρει πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση του 52χρόνου Κινέζου καθώς όλα δείχνουν πως είχε συμφωνήσει την αγορά του εν λόγω υλικού για κάποια εκατομμύρια δολάρια σε συνάντηση σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών.

Οι ίδιες πηγές λένε πως τις κινήσεις του Κινέζου πληροφορήθηκε πρώτα αμερικανική υπηρεσία η οποία αναζητούσε τον 52χρόνο για αγορά και διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, χωρίς άδεια και κατά παράβαση της νομοθεσίας των Η.Π.Α. και η οποία ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές οι οποίες έλαβαν δράση και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εντοπισμού, παρακολούθησης και σύλληψης του 52χρονου Κινέζου.

Η σύλληψη του έγινε λίγο αφότου τελείωσε τις επαφές του και βγήκε απο το πολυτελές ξενοδοχείο όπου στην είσοδο τον περίμεναν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ