Κατατέθηκε τροπολογία για τα υποβρύχια σε ν/σ του υπουργείου Παιδείας!

Τροπολογία για την ολοκλήρωση των εργασιών σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού κατατέθηκε μέσα από νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας!
 
 
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατατέθηκε, από τους συναρμόδιους υπουργούς, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τροπολογία με την οποία συμπληρώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και δοκιμών για την πιστοποίηση και την επιχειρησιακή ένταξη των υποβρυχίων «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ».
Δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε σήμερα, ότι η κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογίες, μέσω των οποίων ρυθμίζονται πολλές και άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου υποθέσεις, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Από ότι φαίνεται σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής μόλις πριν μισή ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου είχαν κατατεθεί 11 τέτοιες εκπρόθεσμες τροπολογίες.
Σε κάθε περίπτωση άγνωστος παραμένει αυτή την ώρα και ο συνολικός αριθμός τροπολογιών που θα επιδιώξει να «περάσει» η κυβέρνηση από τη Βουλή, μέσω και των άλλων δύο νομοθετημάτων που ακολουθούν (των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής) ως την Παρασκευή, όταν και θα ολοκληρωθεί η τελευταία προ των θερινών διακοπών συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αναφέρεται στο ίδιο άρθρο της Καθημερινής.
Πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, προβλέπεται η διάθεση επιπλέον ποσού μέχρι 19,7 εκατομμυρίων ευρώ, για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών πλήρους επιχειρησιακής απόδοσης των εν λόγω υποβρυχίων, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις δοκιμές, καθώς και για την συντήρηση των συνοδών πλοίων δοκιμών των υποβρυχίων αυτών.
Έως σήμερα για την ολοκλήρωση των εργασιών των ανωτέρω υποβρυχίων έχει διατεθεί το ποσό των 90,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος της προτεινόμενης διάταξης είναι να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό τα υποβρύχια στον στόλο για πλήρη επιχειρησιακή εκμετάλλευση, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ