Κατεχόμενα: Συνέλαβαν Ελληνοκύπριες μητέρα και κόρη στη Μόρφου

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Στην σύλληψη μάνας και κόρης προχώρησαν χθες οι κατοχικές αρχές, στην κατεχόμενη Μόρφου. Σήμερα δικάζονται από «ψευδοδικαστήριο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 20 ετών οι οποίες θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την Τουρκική εισβολή.

Οι δύο γυναίκες, έγιναν αντιληπτές, από μέλη της λεγόμενης αστυνομίας των κατεχομένων, τα οποία προχώρησαν στη σύλληψή τους με την αιτιολογία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτική ζώνη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή τοτ 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» με την αιτιολογία ότι έβγαζαν φωτογραφίες σε στρατιωτική ζώνη και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον «στρατοδικείου».

Σύμφωνα με τον κ. Ονέν, ο σύζυγος της συλληφθείσας ζήτησε να τις επισκεφτεί, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ένσταση από την πλευρά των κατοχικών αρχών, χωρίς ωστόσο να έχει ο κ. Ονέν πληροφόρηση αν τελικά αυτό συνέβη.

Σύμφωνα πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι δύο γυναίκες φωτογράφιζαν το σπίτι τους, στο οποίο ωστόσο πλέον διαμένει παράνομα, υψηλόβαθμο στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μάνα και κόρη, μεταφέρθηκαν στις λεγόμενες “φυλακές” των κατεχομένων και όπως αφήνουν να διαρρεύσει οι κατοχικές αρχές, πρόθεσή τους είναι να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

Ενήμερο από την πρώτη στιγμή είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωση των δύο γυναικών, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

Πηγή: sigmalive

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ