Κατοικίδια το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξουμε

Κατοικίδια : Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή θερμοπληξίας στο σκύλο και τη γάτα σας κατά το καλοκαίρι. 

 
 
 
Γράφουν οι Μαρίνα Μαρκοπούλου  – Ιωσήφ Καντεράκης 
Εκπαιδευτές Σκύλων
Οι θερμές ημέρες του καλοκαιριού, μπορουν να προκαλέσουν θερμοπληξία στα κατοικίδια. Παρακάτω θα σας προτείνουμε κάποιες συμβουλές για την αποφυγή της θερμοπληξίας στον σκύλο ή στην γάτα σας.

Συμβουλές για την αποφυγή θερμοπληξίας στα κατοικίδια

1. Μην αφήνετε τον σκύλο ή την γάτα σας χωρίς επιτήρηση μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σε μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα η θερμοκρασία εσωτερικά στο αυτοκίνητο μας μπορεί να πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα  μέσα στα πρώτα 30 λεπτά, φέρνοντας θερμοπληξία στα ζώα μας. Αν υπάρξει ανάγκη για κάτι τέτοιο θα πρέπει να είστε παρόν και να αφήστε λίγο ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου σας.
2. Προσπαθήσετε όπου πηγαίνετε να παίρνετε τα ζώα μαζί σας σε δροσερό χώρο ή αν δεν είναι απαραίτητο μην τα μετακινείτε από τον δροσερό χώρο του σπιτιού σας. Σκεφτείτε ότι είναι καλύτερο ο σκύλος ή η γάτα μας να μείνουν στο σπίτι σας με κλιματιστικό παρά να ταλαιπωρηθούν έξω στις δουλειές μαζί σας!
3. Εάν χρειάζεται να αφήσετε τα κατοικίδια ζώα σας έξω, βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο κρύο νερό και σκιερά σημεία για να ξεκουραστούν, όπως κάτω από δέντρα ή υπόστεγα.
4. Προσέξτε εάν πρέπει να πάρετε το σκυλί σας για μια βόλτα σε μια ζεστή μέρα να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες. Εάν περπατάτε με τον σκύλο σας σε μια ζεστή μέρα, είναι καλύτερο να πάτε νωρίς το πρωί ή το βράδυ, ώστε να έχει περισσότερη δροσιά.  Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το περπάτημα στην καυτή άσφαλτο γιατί μπορεί να κάψει τις πατούσες – paws του. Αν η βόλτα σας είναι λίγο μεγαλύτερη, ένα παγουράκι με νερό είναι απαραίτητο.
5. Επίσης θα πρέπει να προσέχετε συγκεκριμένες ράτσες σκύλων πιο πολύ από κάποιες άλλες. Όλες οι ράτσες με πλακουτσωτές φατσούλες  όπως  πχ τα Pugs  ή τα English Bulldogs είναι πιο επιρρεπείς  στην ζέστη και γενικότερα στις υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα όλα τα κοντό-τριχα λευκά σκυλάκια θα πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα τον ήλιο λόγω πιθανής δημιουργίας καρκίνου του δέρματος.
6. Σημαντικό επίσης είναι να βάζετε και κανένα παγάκι μέσα στο μπολάκι με το νεράκι τους για να το κάνουμε πιο δροσερό.
www.epets.gr
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ