ΚΕΔΑ Σκοτίνας: Άλλαξε η διοίκηση

Άλλαξε η διοίκηση στο ΚΕΔΑ Σκοτίνας παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Χαράλαμπου Ψιμούλη.

Πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Σκοτίνας (ΚΕΔΑ Σκοτίνας), παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Χαράλαμπου Ψιμούλη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΔΑ Σκοτίνας από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Μπουτσέλη στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Φιλιππίδη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Παραρτήματος Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.

To ΚΕΔΑ Σκοτίνας υπάγεται στο ΑΤΑ. Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είναι Μείζων Επιχειρησιακός Σχηματισμός (ΜΕΣ), με αποστολή την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της αεράμυνας της Χώρας, την απόκτηση και διατήρηση του απαιτούμενου βαθμού αεροπορικού ελέγχου στην περιοχή επιχειρήσεων, την εξασφάλιση δυνατότητας επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και την υποστήριξη των άλλων Κλάδων των ΕΔ στην προσπάθειά τους για την εξασφάλιση των εθνικών εδαφών και τη μεταφορά του πολέμου στο εχθρικό έδαφος.

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας είναι οργανωμένο σε Κλάδους και Διευθύνσεις, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ) και ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του με τη βοήθεια του Επιτελικού του Γραφείου.

Στον Α/ΤΑ υπάγονται ο Υπαρχηγός, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), το Γραφείο Νομικού Συμβούλου, η Διεύθυνση Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΔΑΠΕ) και οι Μονάδες του ΑΤΑ.

Στον Υπαρχηγό ΑΤΑ υπάγονται ο Επιτελάρχης, το Ελεγκτήριο Δαπανών Λάρισας και ο Φορέας Αξιολογήσεων Ελέγχου, ο οποίος αποτελείται από τις Διευθύνσεις Αξιολογήσεων-Επιθεωρήσεων, Τυποποίησης – Αξιολόγησης και Ελέγχου Οικονομικής Μέριμνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ