Κικίλιας: Ερώτηση στον Καμμένο για τα εκπαιδευτικά Τ-2

ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό συμβάν με την πτώση του Τ-2 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την κατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει, το αεροσκάφος που έπεσε την περασμένη Τρίτη και είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο του επισμηναγού (Ι) Νικολάου Βασιλείου, είναι το δεύτερο του συγκεκριμένου τύπου που συντρίβεται μέσα στο 2018, γεγονός που εύλογα προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία απαιτούνται, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επαρκείς και ειλικρινείς απαντήσεις.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως πάνω και πέρα από την όποια κομματική αντιπαράθεση προέχει η επαρκής εκτέλεση της αποστολής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το εθνικό συμφέρον, αλλά και η ασφάλεια των ιπταμένων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τονίζει ότι απαιτούνται απαντήσεις που οφείλονται, στη μνήμη του αδικοχαμένου επισμηναγού, στην οικογένειά του, στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και στον ελληνικό λαό.

Ο τομεάρχης ‘Αμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά με την ερώτησή του από τον υπουργό Άμυνας να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, για το πόσα εξ αυτών είναι διαθέσιμα, αλλά και για το αν η υπάρχουσα διαθεσιμότητα και κατάστασή τους εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς και την επαρκή και προβλεπόμενη εκπαίδευση των Ιπταμένων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ρωτά αν υφίσταται θέμα έλλειψης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ΓΕΑ, που απαιτούνται για την επαρκή και προβλεπόμενη συντήρηση του συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικών αεροσκαφών, ώστε να επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητά τους.

Ολόκληρη η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας

Κε Υπουργέ,

Το τελευταίο ατύχημα της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο του Επισμηναγού (Ι) Νικολάου Βασιλείου και βύθισε σε πένθος το σύνολο των στελεχών της, των οικογενειών τους, καθώς και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Στο τρέχον έτος 2018, το υπόψη τραγικό ατύχημα πτώσης είναι το δεύτερο που συμβαίνει με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους (Τ-2), γεγονός που εύλογα προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία απαιτούνται, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επαρκείς και ειλικρινείς απαντήσεις.

Επειδή πάνω και πέρα από την όποια κομματική αντιπαράθεση και κάθε άλλη, επί του θέματος, σχετική δημόσια τοποθέτηση, προέχει η επαρκής εκτέλεση της αποστολής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το εθνικό συμφέρον, αλλά και η ασφάλεια των ιπταμένων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Επειδή απαιτούνται απαντήσεις που οφείλονται, στην μνήμη του αδικοχαμένου Επισμηναγού, στην οικογένεια του, στα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και στον ελληνικό λαό,

Ερωτάσθε Κε Υπουργέ:

1. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής μας Αεροπορίας και πόσα εξ’ αυτών είναι διαθέσιμα για την εκπαίδευση των Ιπταμένων Αξιωματικών μας;

2. Δύνασθε να διαβεβαιώσετε ότι η υπάρχουσα σήμερα διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων, την επαρκή και προβλεπόμενη εκπαίδευση των Ιπταμένων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής μας Αεροπορίας;

3. Υφίσταται θέμα έλλειψης πιστώσεων στον Προϋπολογισμό του ΓΕΑ, που απαιτούνται για την επαρκή και προβλεπόμενη συντήρηση του συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικών αεροσκαφών, ώστε να επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητά τους;

Ο ερωτών βουλευτής,
Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ