Κικίλιας και ΝΔ «κρίνουν» τις Κρίσεις στις ΕΔ – Γιατί χαρακτηρίζουν «πρόθυμο» τον ΥΕΘΑ

ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Σε ερώτηση και δήλωση για τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας 
 
 
Χθές, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε χθές με τον ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε και συζήτησαν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους όλα τα θέματα που αφορούν τις ΕΔ. Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι η ΝΔ εμπιστεύεται και στηρίζει τους άνδρες και τις γυναίκες των ΕΔ. Σήμερα όμως ο Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε δήλωση για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις αξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΥΕΘΑ και στο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας τον ως «πρόθυμο» στην «απόπειρα κομματικοποίησης του κράτους».
Ειδικότερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την έναρξη των κρίσεων Αξιωματικών στην ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει με σχετική ανακοίνωση, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απόπειρα πλήρους κομματικοποίησης του κράτους.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους αποστράτευσης ικανών Ελλήνων Αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος, γεγονός που πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η συνέχιση των κρίσεων στα χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας των Ε.Δ., επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που δημιουργείται από την κυβέρνηση της αριστεράς και την πρόθυμη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Σε μια περίοδο με κατακόρυφη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και εν μέσω μεγάλης τουρκικής άσκησης που παραπέμπει στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αποστρατεύθηκαν ο Αρχηγός Στόλου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ο Διευθυντής Α’ κλάδου (Επιχειρήσεων του ΓΕΑ), τέσσερις Διοικητές στρατιωτικών σχηματισμών νήσων, άριστοι επιτελείς από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, από Μονάδες και θέσεις υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής επιχειρήσεων στο χώρο του Αιγαίου.
Καλούμε την κυβέρνηση αντί να στέλνει το μήνυμα ότι η ιεραρχική ανέλιξη εξαρτάται από κομματικές προτιμήσεις και όχι από την στρατιωτική αξία και ικανότητα, να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσμετρήσει τη ζημιά στο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ