ΚΙΝΑΛ: Είναι τεχνικό λάθος η μεταφορά των C-130 στο Ισραήλ;

C-130 ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Στο θέμα της μεταφοράς στο Ισραήλ και στην ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries), τριών αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να συντηρηθούν, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Τομέας Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση σχολιάζεται η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη και στο πως ο υπουργός υποβάθμισε την ΕΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΥΠΕΘΑ στέλνει σε ισραηλινή εταιρεία για συντήρηση τρία C-130 της ΠA και βγάζει εκτός την ΕΑΒ

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ C-130 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;

“Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργου Φραγγίδη, σχετικά με την μεταφορά των αεροσκαφών C-130 της ΠΑ για εργοστασιακή συντήρηση στο Ισραήλ, φορτώνοντας το πρόβλημα στην ΕΑΒ, δείχνει την “άρρωστη” λογική που επικρατεί στις τάξεις της Κυβέρνησης.

Μία λογική επικίνδυνη που ναρκοθετεί το μέλλον της εταιρίας και ουσιαστικά την απαξιώνει σε διεθνή κλίμακα.

Ακούστε κ. Υπουργέ:

Όπως γνωρίζετε, το πρόβλημα με το πρόγραμμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών C-130 δεν είναι νέο. Βαδίζουμε στη συμπλήρωση δύο (2) χρόνων που είστε Υπουργός και δεν είδαμε συνολικά κυβερνητικά μέτρα να λύσουν τα λειτουργικά προβλήματα της εταιρίας.

Αντιθέτως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είδαμε μία αδικαιολόγητη επίθεση στους εργαζόμενους της εταιρείας, μία ανεύθυνη τακτική στη διαχείριση του Διευθύνοντα Συμβούλου (αποπομπή του τέως που εσείς διορίσατε, και εξάμηνη καθυστέρηση συμπλήρωσης της θέσης), από τον Υπουργό Οικονομικών και εσάς σε παθητικό ρόλο να παρακολουθείτε την “ταινία” που παίζεται στην ΕΑΒ, γνωρίζοντας ότι αυτή η λογική θα επηρεάσει τον σχεδιασμό όλων των προγραμμάτων της ΠΑ και του ΠΝ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αντί να βρείτε τρόπους, που υπάρχουν, προκειμένου να ενισχύσετε άμεσα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό την ΕΑΒ, ώστε να τρέξει το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών C-130, μας λέτε ότι η Israel Aerospace Industries ( IAI) θα προβεί στην αποσυναρμολόγηση και την μεταφορά τριών αεροσκαφών στις εγκαταστάσεις της προκειμένου να εκτελέσει την αναβάθμιση σε τρία αεροσκάφη. Μία διαδικασία που δεν έχει ίχνος τεχνικής λογικής και συμπεριφοράς, αφού υπάρχει αποδεδειγμένα η τεχνογνωσία στην ΕΑΒ, θα είναι περισσότερο χρονοβόρα, και επιπλέον θα κοστίσει χωρίς λόγο στην ήδη επιβαρυμένη από την πανδημία οικονομία μας.

Αλίμονο αν ένα οργανωμένο κράτος, που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία, δεν διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και τη δυνατότητα να τρέξει ένα τόσο επείγον πρόγραμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής για ακόμη μία φορά σας προτρέπει να επανεξετάσετε σοβαρά το όλο θέμα καθώς η κίνηση αυτή θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα επιβαρύνουν περεταίρω την μοναδική Αεροπορική Βιομηχανία της χώρας.”

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ