ΚΙΝΑΛ για P-3B Orion: «Επιβάλλεται να ξυπνήσουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών»

ΚΙΝΑΛ P-3B ORION

Είναι απογοητευτική η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην ερώτηση των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης του προγράμματος Αναβάθμισης των πέντε (5) αεροσκαφών P-3B Orion, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Τομέας Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής.

Από αυτήν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκύπτει ότι ο Υπουργός δεν έχει καταλάβει τη συμβολή του ρόλου των εν λόγω αεροσκαφών στο αξιόμαχο του ΠΝ για την επιτήρηση των θαλάσσιων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Επιπλέον, δεν έχει κατανοήσει την γενικότερη κατάσταση και τα αναφυόμενα ζητήματα λειτουργίας της ΕΑΒ, αφού επιρρίπτει ευθύνες στην τελευταία για την χρονική διολίσθηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός δεν απάντησε στο ζητούμενο χρονοδιάγραμμα ροής των εργασιών για την παράδοση των δύο επόμενων αεροσκαφών και, ούτε μνημόνευσε νέους τρόπους εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΑΒ, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει άγνοια ως προς τους χρόνους υλοποίησης του προγράμματος, αλλά

Επιτέλους, ας συντονιστούν τα δύο Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, σε όλα τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την λειτουργική αποτελεσματικότητα της ΕΑΒ, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες παράδοσης των εν λόγω αεροσκαφών P-3B Orion στο ΠΝ το ταχύτερο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ