Κίναρος ατύχημα: Συγκίνησαν τα λόγια του Αρχηγού για τον Κ. Πανανά

Κίναρος ατύχημα: Ένα χρόνο μετά την μοιραία πτήση οι μνήμες μένουν ζωντανές. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν ξεχνά τα στελέχη του.

Η ομιλία του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ στο ετήσιο μνημόσυνο του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ που χάθηκε στο τραγικό ατύχημα στην Κίναρο ραγίζει καρδιές.

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν ξεχνά τα στελέχη που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τονίζει πως η πορεία της ζωής τους είναι αυτό που μένει για να αποτελεί οδηγό για όλους τους επόμενους.

Ο Αρχηγός Στόλου ήταν παρών και τόνισε την αιώνια ευγνωμοσύνη που έχει η πατρίδα στον Ήρωα Κ. Πανανά που συγκέντρωνε όλες τις αρετές που πρέπει να έχει ένας αξιωματικός.

«Η λέξη θρήνος δεν αρμόζει σήμερα, σήμερα τιμούμε την μνήμη ενός άνδρα ο οποίος άνοιξε για πάντα τα φτερά του και θα αποτελεί φάρο συνειδήσεως για τον καθένα απο εμάς» τόνισε ο Αρχηγός Στόλου για να υπογραμίσει πως όλοι, απέναντι σε αυτή την θυσία, οφείλουμε να συνεχίσουμε και να πετύχουμε.

Θυμίζεται πως τo μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού χάθηκε τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016.

Στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην περιοχή της Κινάρου που νωρίτερα είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Την ίδια μέρα, μετά απο μεγάλη επιχείρηση εναέριων και πλωτών μέσων εντοπίστηκαν δύο σοροί μελών του πληρώματος, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας εντοπίστηκε και η τρίτη σορός, του κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ, στο χώρο πτώσης του ελικοπτέρου, στη ν. Κίναρο.

Το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Πανανά τελέσθηκε στην Άρια Ναυπλίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρέστη στο μνημόσυνο του Πλοιάρχου (Ε) Ε. Ευαγγέλου ΠΝ, που τελέσθηκε στο Δήμο Ιλίου ν. Αττικής. Ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη και στο μνημόσυνο του Αντιναυάρχου Α. Τουλίτση ΠΝ, που τελέσθηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ν. Αττικής, καθώς και σε τελετή μετονομασίας της οδού Άρτας του Δήμου Μεταμόρφωσης σε οδό «Υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση ΠΝ», η οποία διοργανώθηκε από τον ομώνυμο Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ