Κίναρος: Τι λέει ο Καμμένος για τις συντάξεις ντροπή στα παιδιά των ηρώων

Κίναρος: Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τις συντάξεις ντροπή ύψους 149 που δίδονται στα παιδιά των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού;


 

Απάντηση στη Βουλή για τη σύνταξη ύψους 149 ευρώ που έχει χορηγηθεί στην κόρη του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου, έδωσε ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Στην απάντησή του δηλώνει αναρμόδιος και υποδεικνύει ως αρμόδια υπηρεσία του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Διαβάστε όλη την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος με θέμα «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου και κατά το μέρος που αφορά στο ΥΠΕΘΑ, τα ακόλουθα:

Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει ότι οι Αξιωματικοί και ο Ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη νήσο Κίναρο την 11-02-2016, απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και προδήλως και αναμφισβήτητα λόγω αυτού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίναρος: Με…149 ευρω «ξοφλάει» η κυβέρνηση! (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Προς τούτο, με το από 10-03-2016 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Γ΄ 261/21-03-2016), απένειμε σε αυτούς τον ανώτατο βαθμό που προβλέπεται για την προέλευση και την κατηγορία τους, ήτοι το βαθμό του Αντιναυάρχου στους Υποπλοιάρχους Μαχίμους ΠΝ Τουλίτση Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και Πανανά Κωνσταντίνο του Παναγιώτη και το βαθμό του Πλοιάρχου ΠΝ στον Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ευαγγέλου Ελευθέριο του Χριστοδούλου.

Περαιτέρω και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής σύνταξης στα μέλη των οικογενειών των πεσόντων, διαβιβάστηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) τρία (3) Αποσπάσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (μετά τον αποχαρακτηρισμό από τη διαβάθμισή τους), καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 51 του Π.Δ.169/2007.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών, προς το οποίο διαβιβάζουμε αντίγραφο του παρόντος μετά του σχετικού,  ως καθ’ ύλη αρμόδιο για την απονομή της σύνταξης και τον επιμερισμό αυτής στα δικαιούχα μέλη των οικογενειών των πεσόντων Αξιωματικών μέσω του Τμήματος Στρατιωτικών Συντάξεων του ΓΛΚ.

Η ερώτηση Νικολόπουλου

Ερώτηση 3827/1-3-17 της Βουλής των Ελλήνων  

Με επιστολή της , η οποία κοινοποιήθηκε και στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος, η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κράτος, αρνείται να χορηγήσει σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού της τάξεως των 150€!!!.

Για την δική σας ενημέρωση αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες σας κοινοποιούμε την επιστολή και σας καλούμε να απαντήσετε :

1. Πως απαντάτε σε όσα αναφέρει η επισυναπτόμενη επιστολή;

2. Θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας στην οικογένεια του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στο καθήκον; Θα χορηγηθεί σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν
ώρα καθήκοντος;

3. Αληθεύει το γεγονός , ότι ως αιτία θανάτου σε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφέρεται ότι ο θάνατος τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία;

Ο βουλευτής

Νίκος Νικολόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ