Κίναρος – Λέβιθα: «Πράσινη ανάπτυξη» από το υπουργείο Άμυνας

Κίναρος – Λέβιθα: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί μικρά έργα μεγάλης όμως σημασίας για τους κατοίκους απομονωμένων περιοχών.

Στον δρόμο της «πράσινης ανάπτυξης» που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα πιο «ξεχασμένα» μέρη της πατρίδας μας πορεύεται ο Ελληνικός Στρατός.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της 80 ΑΔΤΕ, έλεγχος λειτουργίας και παραλαβή του έργου εγκατάστασης 2 φωτοβολταϊκών και 1 ανεμογεννήτριας στις νήσους ΚΙΝΑΡΟ και ΛΕΒΙΘΑ.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΘΑ.
Κίναρος Λέβιθα Φωτοβολταικά

 
 

Έτσι αναβαθμίζονται για πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις που με πόρους της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και εκτέλεση από το Επαρχείο Καλύμνου έγιναν το καλοκαίρι του 2007.
Αντικειμενικός σκοπός της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΘΑ είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων όλων των δραστηριοτήτων των ΕΔ και η εφαρμογή των αρχών της αειφόρου (βιώσιμης) ανάπτυξης.
Η υλοποίηση και εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΘΑ αποτελεί δέσμευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για στήριξη των ακόλουθων πέντε (5) βασικών πυλώνων:
Εναρμόνιση με την κοινοτική / εθνική νομοθεσία και τις συμμαχικές συμφωνίες.
Ορθολογιστική διαχείριση φυσικών πόρων και ενέργειας.
Αποφυγή στη δημιουργία ρύπανσης.
Διαρκής βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης.
Καθολική συμμετοχή του προσωπικού.
Το ΥΠΕΘΑ έχει αναπτύξει ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό στους Τομείς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ