Κλείνει το ΚΕΝ Καλαμάτας – Πως θα το πάρει η Π.Α.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου στην Καλαμάτα. Το ΚΕΝ καταργείται. Η 120ΠΕΑ της Π.Α. θα πάρει μέρος του. Ολες οι λεπτομέρειες.

H συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Δ. Βίτσα για την οποία είχε γράψει το ArmyNow.Net έγινε.

Δείτε τι ανακοίνωσε ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στο Υπουργείο, με αντικείμενο τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.

Ο Αναπλ. Υπουργός γνωστοποίησε στο Δήμαρχο ότι όλα τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων της χώρας καταργούνται, επομένως και αυτό της Καλαμάτας. Θα εφαρμοσθεί δε νέο σύστημα κατάταξης στο Στρατό Ξηράς. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει την πρόθεση να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των εξόδων λειτουργίας του στρατοπέδου και ο Αναπλ. Υπουργός απάντησε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά επιχειρησιακό, καθώς προέχει η ενίσχυση των δυνάμεων της παραμεθορίου. Άλλωστε, το κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας – περίπου 2,5 εκατ. το χρόνο – θεωρείται μικρό.

Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας θα κλείσει σε 1 χρόνο ή και παραπάνω και μέχρι τότε θα έχει αξιωματικούς και μόνιμη δύναμη στρατιωτών. Η Μονάδα Επιστράτευσης της Καλαμάτας θα μεταφερθεί στην Τρίπολη.

Δεν είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί το στρατόπεδο Παπαφλέσσα σε εμπορική χρήση, δηλαδή δε θα δοθεί σε ιδιώτες για αξιοποίηση. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς (εν όλω ή εν μέρει) και, συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ, η οποία θα αναβαθμισθεί. Εφόσον τμήμα του στρατοπέδου είναι δυνατόν να διατεθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα γίνει αίτημα και θα υπάρξει διαπραγμάτευση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα υπαχθεί το στρατόπεδο.

Ο Π. Νίκας έθεσε το αίτημα παραχώρησης της σημαίας, που το 9ο Σύνταγμα Πεζικού είχε κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και ο Δ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι αυτό πρέπει να τεθεί υπόψη του Αρχηγού ΓΕΣ και ότι συμφωνεί με την παράδοσή της.

Ακόμη, ο Αναπλ. Υπουργός γνωστοποίησε στο Δήμαρχο πως υπεγράφη απόφαση για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, που θα μετατραπεί σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης και του έδωσε να αναγνώσει το περιεχόμενο της απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ