Κλείνουν στρατόπεδα; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΟΧΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλαλούμ για το αν και ποιά στρατόπεδα κλείνουν. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει (μεχρι τώρα…) τουλάχιστον δυο γραμμές στο θέμα.

Όχι λένε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο των εν λειτουργία στρατοπέδων αδειάζοντας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που πολλές φορές έχει ανακοινώσει την αναδιοργάνωση των στρατοπέδων.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως παλαιότερες πληροφορίες του ArmyNow.net που ανέφεραν πως «αφού κλείσουν τα στρατόπεδα που εξυπηρετούν νεοσύλλεκτους πιστεύεται οτι η προπαίδευση μπορεί να γίνει απευθείας στις Μονάδες», ο Πάνος Καμμένος δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:

“μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον Καμμένο! Κλείνουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων;


Το θέμα όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν αφού πρώτα απο όλα πλήττονται οι τοπικές οικονομίες που επι χρόνια τροφοδοτούνται απο τις κατα τόπους στρατιωτικές Μονάδες.

Στην Καλαμάτα μάλιστα το θέμα πήγε στο δημοτικό συμβούλιο και οι τοπικοί βουλευτές της κυβέρνησης που ήταν παροντες «άδειασαν» σε μεγάλο βαθμό κάθε πιθανότητα να μπεί λουκέτο στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ».

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας έριξε το φταίξιμο για την αναστάτωση στην υπηρεσία που έφτιαξε η κυβέρνηση του για να διαχειρίζεται τα «χακί ακίνητα».

Πρόκειται για την υπηρεσία που θα γέμιζε λεφτά τα ταμεία των Ε.Δ. απο την αξιοποίηση των ακινήτων αλλά ως τα τώρα μάλλον οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα πάντως με τον βουλευτή κανένα στρατόπεδο δεν κινδυνεύει να κλείσει αφού όπως τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο η υπηρεσία θα αξιοποιεί «τα μη επιχειρησιακά ακίνητα».

Κατα συνέπεια αυτό που εννοεί είναι πως κάθε ανοιχτό στρατόπεδο θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Δεν υπάρχει πρόταση για αναδιοργάνωση του στρατού

Ακόμα πιο αποκαλυπτική η Γιώτα Κοζομπόλη είπε πως την έχουν ενημερώσει οτι δεν είναι έτοιμη η πρόταση για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου μπορεί να συγκεντρωθούν, ανέφερε, αλλά μπορεί και να μην γίνει.

Και τόνισε πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας και ιστορικό στρατόπεδο είναι και πρόσφατα αναβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις του.

Τα τοπικά ΜΜΕ πάντως αποκαλύπτουν πως έγγραφο του ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει λουκέτο το καλοκαίρι και για αυτό έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι και οι φορείς.

Για αυτό ίσως και το ψήφισμα για την διατήρηση του στρατοπεδου και του 9ου ΣΠ ήταν ομόφωνο.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Καλαμάτα: Ξανακλείνει το στρατόπεδο που… άνοιξε;

 


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ