Τεράστια η κοινωνική προσφορά των Ε.Δ. Τι έκανε το Δ΄ ΣΣ;

Η κοινωνική προσφορά του Στρατού δεν έχει τέλος. Το Δ΄Σώμα Στρατού πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά με ιατρικές υπηρεσίες στην Ροδόπη.

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, το Δ΄ Σώμα Στρατού, με μέριμνα της 29 Μηχανοποιημένης  Ταξιαρχίας Πεζικού, πραγματοποίησε την Τρίτη 07 Μαρτίου 2017,  προληπτική υγειονομική εξέταση στους μαθητές των χωριών Δρύμη και Καλλυντηρίου της ορεινής Ροδόπης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε φωτογραφίες απο τις εξετάσεις που έκαναν ιατροί του στρατού.

Κοινωνική προσφορά

Πρόκειται για άλλη μια δράση που δείχνει την τεράστια συμβολή του στρατού στο κεφάλαιο της κοινωνικής προσφοράς στην χώρα μας.

O Στρατός άλλωστε καθημερινά, με την Αεροπορία Στρατού εκτελεί πτήσεις σε όλη την χώρα για αεροδιακομιδές, διαθέτει ιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και βοηθάει με κάθε τρόπο ιδρύματα σε όλη την χώρα με στόχο να ανακουφιστούν όσοι πολίτες είναι σε αδυναμία.

Κοινωνική προσφορά

Την συμβολή του στρατού άλλωστε στην κοινωνική προσφορά και ιδίως του Δ΄ΣΣ τόνισε πρόσφατα ο Δημήτρης Βίτσας  κατα την αλλαγή διοίκησης του Δ΄Σώματος Στρατού όταν ανέφερε πως « Ο Στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής»

To Δ’ ΣΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Στο γαλανό πλαίσιο που συμβολίζει τον ελληνικό ουρανό και τις θάλασσες της χώρας μας, προβάλλονται δύο περικεφαλαίες και ξίφος, που αποτελούν τα αντιπροσωπευτικότερα πολεμικά εξαρτήματα της στολής των πολεμιστών του Μ. Αλεξάνδρου.

Η λαβή του ξίφους προβάλλεται στο φωτεινό δίσκο ανατέλλοντος ηλίου, ο οποίος περιβάλλεται με ουράνιο τόξο.

Ο συνδυασμός του ουράνιου τόξου (σύμβολο γαλήνης, αισιοδοξίας και ελπίδας) και της λαβής του ξίφους πάνω στον ανατέλλοντα ήλιο, συμβολίζει τον παράλληλο σκοπό της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου για τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού στις χώρες της Ανατολής που κατέκτησε.

ΡΗΤΟ: “ΤΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ” (Με το ξίφος έλυσε το δεσμό).

Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβαση (Κεφ. 3 παρ. 7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ