Ο "Κότζακ", τα γλειφιτζούρια και η επιχείρηση χειραγώγησης των στρατιωτικών

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Διακδικτυακοί “Κότζακ” προσπαθούν να προσφέρουν “¨γλειφιτζούρια” σε στρατιωτικούς με απώτερο σκοπό τη χειραγώγησή τους! 

 
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Ο πρώτος κανόνας που μαθαίνει ένα παιδί από την οικογένειά του, είναι να μην δέχεται καραμέλες από άτομα που δεν γνωρίζει τις προθέσεις τους.
Όχι επειδή βέβαια θα το πειράξουν στα δόντια, αλλά κυρίως επειδή είναι δυνατόν να του προκαλέσουν βλάβη στη ζωή του.
Η οικογενειακή νουθεσία περνάει σε όλη μας τη ζωή. Δεν δεχόμαστε από άτομα που μας προσφέρουν “γλειφιτζούρια”, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τους.
Τελευταία μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που με το ένδυμα του .. “Κότζακ” προσπαθούν να δώσουν γλειφιτζούρια στους στρατιωτικούς, αλλά και στους βουλευτές.
Γιατί το λέμε αυτό; Πολλές φορές με την αρθρογραφία μας έχουμε επισημάνει προβλήματα που αφορούν τους στρατιωτικούς. Αυτό ενοχλεί!
Ενοχλεί όσους θέλουν να τους ελέγξουν.
Και διαπιστώνουμε ότι μια εντατική προσπάθεια ελέγχου των στρατιωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έπαθλο όπως όλα δείχνουν η βελτίωση της εικόνας του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον μεγάλο “εκλογικό κάδο” που ονομάζεται οικογένειες στρατιωτικών και έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές, ερχόμενοι πολλές φορές σε απόγνωση.
Το μέσο επίτευξης του ΑΝΣΚ (αντικειμενικός σκοπός όπως συχνά εμφανίζεται στην στρατιωτική ορολογία), είναι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Επίδομα παραμεθορίου: Ποιοι εμπαίζουν τους στρατιωτικούς; ΕΓΓΡΑΦΑ
Όλα δείχνουν ότι στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει εξυφανθεί το επικοινωνιακό σχέδιο το οποίο καλείται να υλοποιήσει προβεβλημένος συνεργάτης και σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, και συγκεκριμένη ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του.
Φαίνεται μάλιστα ότι ακολουθούν την πεπατημένη, κάνοντας φασαρία και εκτοξεύοντας απειλές ότι ο υπουργός θα φέρει νομοσχέδιο που θα τακτοποιεί τα πράγματα.
Το αστείο είναι ότι το σκηνικό είχε επαναληφθεί και πέρυσι με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Πέρυσι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, έφερε στην Βουλή μια τροπολογία, η οποία έγινε και ο νόμος καθιέρωσης του στρατιωτικού συνδικαλισμού!
Χωρίς διαβούλευση, με μόνο συνομιλητή -κατά τα φαινόμενα- τον κ. Τσουκαράκη και την ΠΟΕΣ, ψηφίστηκε νόμος ο οποίος, έκλεινε τις οργανώσεις στρατιωτικών που πήγαιναν κόντρα στον Τσουκαράκη και έδινε μεταξύ άλλων προθεσμία έξι μήνες σε μια οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών να προσαρμοστεί στο νέο νόμο.Η ΠΟΕΣ και ο Τσουκαράκης

 
Ο κ. Τσουκαράκης είναι αυτός που έδωσε μάχες για την καθιέρωση του στρατιωτικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, από την στιγμή που ο Πάνος Καμμένος τον πήρε ως σύμβουλο στο γραφείο του, φαίνεται ότι έχει μπει νερό στο κρασί των διεκδικήσεων.
Από την εποχή της οργάνωσης δυναμικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των χρημάτων των στρατιωτικών, φαίνεται ότι η ΠΟΕΣ στην οποία προϊσταται ο κ. Τσουκαράκης, έχει περάσει στην εποχή των “αβροτήτων” και της καλής συνεργασίας με τον υπουργό, όπως άλλωστε είπε ο ίδιος ο κ. Καμμένος στην Βουλή, που έδωσε και τα συγχαρητήριά του, με προσωπική αναφορά στον σύμβουλό του.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΠΤΗΤΙΚΟ: Βρέθηκαν οι “αργόμισθοι” στρατιωτικοί! Ερώτηση στη Βουλή
 

Η υλοποίηση του νόμου οι ΑΝΕΛ και το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

 
Με την έναρξη του νόμου, δεκάδες ενώσεις στρατιωτικών άρχισαν να ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό όπως φάνηκε να ενισχύσουν την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη, η οποία δεν προσαρμόστηκε έγκαιρα στο νόμο!
Ωστόσο, όταν ορισμένες Ενώσεις άρχισαν να ζητούν οικονομικό απολογισμό τριετίας και απολογισμό πεπραγμένων από την ΠΟΕΣ, τότε ξαφνικά οι ΑΝΕΛ έφεραν στη Βουλή τροπολογία για να τις κλείσουν!
Η τροπολογία αποσύρθηκε, αφενός επειδή ήταν εκπρόθεσμη, αφετέρου επειδή υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση!

Τροπολογία για Ενώσεις Στρατιωτικών by Ioanna Iliadi on Scribd


Το περιεχόμενο της τροπολογίας ωστόσο έμεινε στα “συρτάρια” και εμφανίστηκε και πάλι τον περασμένο Απρίλιο, όταν βγήκε για λίγες ημέρες στη διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Το άρθρο 32 του νομοσχεδίου, επιχειρεί όχι μόνο να κλείσει τις Ενώσεις Στρατιωτικών που δεν είναι αρεστές στην ΠΟΕΣ, αλλά δίνει και παράταση στην ΠΟΕΣ για να προσαμροστεί στο νόμο.
Ωστόσο, Ενώσεις Στρατιωτικών οι οποίες είχαν συμμορφωθεί στο νέο νόμο όπως όφειλαν, μαζί με άλλες Ενώσεις που συστήθηκαν με το νέο νόμο, πρόφθασαν και συγκρότησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (με διακριτικό τίτλο ΠΟΜΕΝΣ), όπως αναφέρει ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι.
Η έκπληξη αυτή, αυτομάτων καθιστά προβληματικό το άρθρο 32 του νομοσχεδίου που μπήκε στην διαβούλευση, καθώς δεν μπορεί νόμος να κλείνει οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα και να προκρίνει οργανώσεις οι οποίες δεν προσαρμόστηκαν.
Αυτό μόνο σε δικτατορίες μπορεί να συμβεί και στη χώρα μας έχουμε Δημοκρατία.
Η ΠΟΜΕΝΣ έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και την επιτροπή του Κοινοβουλίου η οποία αποφαίνεται για την συνταγματικότητα ή μη των νομοσχεδίων που εισάγονται για συζήτηση στη Βουλή.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και προφανώς γι αυτό τον λόγο με επικοινωνιακά τρικ και φωνές κάποιοι προσπαθούν να το καλύψουν.
Το “σύστημα Καμμένου” προκρίνει αυτές τις φωνές, αναπαράγοντάς τες στο διαδίκτυο, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ειδικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν επιθυμούν να ψηφίσουν ένα τερατούργημα.
Πομπώδη δημοσιεύματα, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο από συγκεκριμένα άτομα, έχουν στόχο ακριβώς αυτό.
Να δημιουργήσουν σύγχυση, καθώς η ώρα πλησιάζει και δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει σε ένα έγκλημα, το οποίο κινδυνεύει να καταπέσει στα δικαστήρια πολύ σύντομα.
Επίσης δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αφού ψηφίστηκε πέρυσι ο νόμος για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, ήρθε η (ν)τροπολογία των ΑΝΕΛ τον Νοέμβριο του 2016 και γιατί χρειάζεται να ξαναψηφίσουν νέο νόμο για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.
Μήπως κάθε φορά που εμφανίζονται οργανώσεις μη αρεστές θα προχωρούν σε νέους νόμους για να τους καταργήσουν; Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία;
Θα πάρουν άραγε τις καραμελίτσες και τα γλειφιτζούρια που τους προσφέρει ο κάθε διαδικτυακός ….“Κότζακ”;


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ